Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Smartphones 27 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Hoe je volgens Steven Spielberg het best kan filmen met je iPhone

Met je iPhone kun je geweldige video’s maken. Geloof je het niet? Steven Spielberg geeft je nu het perfecte voorbeeld.

Ik klink nu misschien als een opa, maar vroeger had je natuurlijk een aparte camera nodig met een bandje nodig om je mooiste momenten vast te leggen. Tegenwoordig haal je jouw iPhone uit je zak, druk je op opnemen en je gaat meteen aan de slag. Handig natuurlijk als je snel iets wil filmen, maar ondanks alle functies is het beeld soms niet al te best. Ligt dat aan het feit dat het geen professionele camera is? Nee, want Steven Spielberg doet je nu voor hoe het wel moet.

Steven Spielberg maakt een video voor Marcus Momford

Steven Spielberg sloeg de handen ineen met muzikant Marcus Mumford en kreeg ook een beetje hulp van zijn vrouw Kate, die grafisch ontwerper is. Samen maakten ze een videoclip van de eerste solo song van Mumford, die je wellicht kent als zanger van Mumford & Sons.

Filmen met een iPhone

Je verwacht met Spielberg en Mumford wellicht een hele Hollywood-productie, maar niets is minder waar. De hele video is gefilmd met een iPhone. Wat het nog bijzonderder maakt is dat het een single-take is. Dat betekent dus dat er niet in geknipt is. Tijdens het filmen wordt Spielberg rondgereden op een doodnormale bureaustoel in een gymzaal van een middelbare school.

Wat meteen opvalt aan de opnames met de iPhone, is dat het beeld erg stabiel is. Om een wat dramatischer beeld te creëren gebruikt de regisseur een zwartwitfilter. De teksten in beeld zijn door de vrouw van Spielberg ontworpen.

Welke iPhone Steven Spielberg precies gebruikt, is onbekend. Toch laat de video vooral zien dat je geen dure apparatuur nodig hebt om een goede video te maken. Je ziet het resultaat hieronder!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoe je volgens Steven Spielberg het best kan filmen met je iPhone
Sluiten