‘Zomerse stijging Bitcoin dankzij ontwikkeling internet blijvend’

Hoewel Bitcoin het jaar wat desastreus begon, lijkt de zomer naast lekker weer ook zonnigere tijden voor de cryptocurrency te hebben gebracht. De waarde van een Bitcoin is nu boven de 8.000 dollar, wat het sinds eind mei niet meer is geweest. CNBC’s Brian Kelly is positief over het verdere traject van de cryptocurrency en is van mening dat de zomerse stijging blijvend is.

‘Het duurt soms even’

Kelly doet regelmatig een bijdrage aan CNBC’s Fast Money en is de oprichter van BKCM LLC, een investeringsfirma welke gericht is op digitale valuta. In mei gaf hij aan dat het feit dat Wall Street’s grootste financiële instanties, waaronder de New York Stock Exchange en Goldman Sachs, aan de slag gingen met cryptocurrencies, op de korte tot middellange termijn zou zorgen voor een Bitcoin boost. Op de korte termijn gebeurde dat echter niet. Juist verkochten wat grote spelers hun coins, waardoor de waarde verder zakte. Inmiddels is deze weer omhoog aan het klimmen en Kelly geeft aan dat het soms gewoon even duurt voordat de markt weer bij loopt.

Bitcoin

Bitcoin interessanter door Web 3.0

Op de lange termijn zouden er volgens Kelly verschillende positieve indicatoren zijn. Zo zouden instanties serieuzer worden over Bitcoin en zou de komst van Web 3.0. ook een positieve bijdrage leveren. Hij beschrijft Web 3.0 als het overgaan naar van een systeem met een database naar één met een data bank. Het zou een verbeterd internet zijn, waarbij er aan data verdiend zou kunnen worden. En de manier om iets met waarde via een open netwerk als het internet te sturen zou via cryptocurrencies zijn. Dat zou ook de reden zijn dat instanties Bitcoin interessant zouden beginnen te vinden.

Bitcoin exchange-traded fund

Bob Pisani van CNBC geeft aan dat het stijgen van Bitcoin deels te maken zou kunnen hebben met de hernieuwde poging van CBOE om een Bitcoin exchange-traded fund (ETF) te lanceren. Dit is een passief beheerde beleggingsfonds, welke op de beurs verhandeld kan worden. Deze aanvraag wordt beoordeeld door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) en mogelijk zou er op 15 augustus een antwoord zijn.

beurs

Bij goedkeuring is de kans groot dat de cryptocurrencymarkt een behoorlijke boost krijgt en verder omhoog schiet. Zowel Kelly als Pisano denken echter niet dat de eerste Bitcoin ETF dit jaar nog goedgekeurd wordt. SEC ambtenaren zouden aangegeven hebben het langzaam aan te doen met cryptocurrencies. Pisani verwacht dat de aanvraag niet wordt afgewezen, maar dat het proces uitgerekt wordt.

Als de waarde van Bitcoin inderdaad nog verder omhoog gaat schieten, is het misschien handig om alvast wat coins te verzamelen. Als je er niet direct geld in wilt investeren, kun je op deze manier ook gewoon met je eigen laptop aan de slag met mijnen.

CCN

Reageer op artikel:
‘Zomerse stijging Bitcoin dankzij ontwikkeling internet blijvend’
Sluiten