Stijlvol doch kwalitatief hoogstaand: Het all-in-one muzieksysteem Mu-So van Naim Audio

De audiomarkt blijft een lastig verhaal. Het ene na het andere audiosysteem wordt op de markt gebracht. Dit systeem moet er nice uitzien, goed klinken en we willen streamen. Fabrikanten hebben dat gelukkig door en zetten de vetste systemen in de markt. Goede voorbeelden zijn de systemen van Sonos, de Music System Three+ van Tivoli Audio en de iTeufel Air van Teufel. Maar er is een nieuw audiosysteem dat qua geluid en design perfect in het rijtje past. Dit is de Mu-So van Naim Audio.

Laten we beginnen met de looks. De Mu-So heeft een industrieel ontwerp wat een modern uiterlijk geeft. De kast is gemaakt van aluminium, wat niet alleen mooi is, maar ook de hardware goed koelt. De speakergrill aan de voorkant is afneembaar en die kun je vervangen voor tot nu toe vier andere kleuren. Langs de onderkant van het systeem en bij het bedieningspaneel schijnt licht, waardoor het lijkt of de Mu-So zweeft. Dit bedieningspaneel zit aan de bovenkant en ziet eruit als een simpele volumeknop. De echte muziekkenners vinden het vast fijn om te weten dat het volume van de Mu-So tot elf gaat in plaats van tien. Weet je niet waarom dat belangrijk is? Check dan de onderstaande video.

 
De Mu-So heeft zes digitale 75 watt versterkers die de zes, door Naim Audio ontworpen, drivers aansturen. Het audiosysteem werkt volledig draadloos via Bluetooth, UPnP of Airplay. Je kunt er muziek of geluid op streamen via je televisie, computer, iPad of iPhone. Heb je zelf geen leuke muziek? Dan kun je ook de radio aanzetten of muziek luisteren via Spotify. Heb je wel muziek maar kun je die niet streamen dan heeft de Mu-So ook een USB- en analoge audio-ingang.

 
Je kunt de Mu-So op drie verschillende manieren bedienen. Via de bijgeleverde afstandsbediening, via het besturingspaneel aan de bovenkant van het systeem en met de app. De app is ontworpen door Naim Audio zelf en werkt goed ten opzichte van vergelijkbare apps. Zodra jij bijvoorbeeld muziek wilt luisteren via Spotify opent de Mu-So-app de Spotify-app. Je krijgt dus niet een volledig nieuwe layout binnen de Mu-So-app. Dit is een groot voordeel omdat vergelijkbare apps dat meestal integreren, wat vaak dramatisch uitpakt. De Mu-So is nog moeilijk verkrijgbaar in Nederland, maar wij hebben een website gevonden waar-ie wordt aangeboden. Vind jij dit een te gek audiosysteem? Bestel ‘m dan hier voor 1125 euro.

Reageer op artikel:
Stijlvol doch kwalitatief hoogstaand: Het all-in-one muzieksysteem Mu-So van Naim Audio
Sluiten