Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 16 april 2018

LEGO Rumba: deze stofzuigrobot is van LEGO gemaakt

Er is niks pijnlijker dan op een zondagochtend wakker te worden, naar beneden te gaan en daar dan op je blote voeten op een LEGO-blokje te stappen die nog niet was opgeruimd. Het zijn de momenten waarop je alles bij elkaar vloekt. Dit kun je voorkomen door natuurlijk alles op te ruimen. Maar dan zit je zo vervelend op je knieën terwijl je alle blokjes oppakt. Dat moet natuurlijk anders kunnen. Zo bedacht de persoon achter het Youtube-kanaal Brick Wall een heuse LEGO Rumba. Het is op basis van het idee van de stofzuigrobot, maar dan van LEGO.

De LEGO Rumba

Het is overigens geen volautomatische robot, die eigenzinnig op zoek gaat naar LEGO-blokjes om op te zuigen. In plaats daarvan moet de LEGO Rumba op afstand besturen en aangeven welke kant hij op moet gaan.

Vervolgens grijpt hij alle stukjes en laat hij die terecht komen in het opvangbakje. Hoe dat er precies uitziet, zie je in de onderstaande video.

De LEGO Rumba is in staat om de meeste blokjes op te ‘zuigen’. Er zelfs nagedacht hoe je grote objecten moet pakken die niet in de stofzuiger van de LEGO Rumba passen.

Via een soort happer kun je die grote objecten pakken en plaatsen in de opvangbak. Op die manier kun je op de zondagmorgen vanaf je bank heerlijk alles opruimen, zonder dat je je knieën hoeft te belasten.

Lego Rumba

Het enige probleem dat we hebben met de LEGO Rumba, is dat er geen gebruiksaanwijzing is hoe jezelf zoiets in elkaar zet. Je moet dus echt uitgaan van je eigen creativiteit om zoiets in elkaar te zetten en dan is het maar te hopen dat het op eenzelfde manier als het bovenstaande voorbeeld zal gaan werken. Wil je meer lezen over LEGO-bouwsels? Neem dan zeker eens hier een kijkje.

Reageer op artikel:
LEGO Rumba: deze stofzuigrobot is van LEGO gemaakt
Sluiten