Daniel Koster
Daniel Koster 7 okt 2015

Stook je eigen whisky en andere sterke drank met deze gigantische destilleerketel

Wat is er toffer dan het drinken van whisky? Inderdaad, het drinken van whisky die je zelf hebt gestookt. Dat kan nu met deze gigantische distilleerketel. En niet alleen whisky trouwens, want je kunt met deze ketel ook rum, bourbon, cognac, schnapps, tequila, vodka en moonshine destilleren. Tof!

Heer en meester van je eigen drank

We zien dranken die op een speciale manier worden gebrouwen of worden gestookt steeds populairder worden. Neem whisky, een drank waar van oudsher de nadruk wordt gelegd op de herkomst van de drank en de ingrediënten. Om deze reden was single malt, waarbij enkel één soort whisky wordt gebruikt om het uiteindelijk product tot stand te laten komen, zeer geliefd. Nu zijn de single estate whisky’s hun opmars aan het maken, waar de ingrediënten die in de whisky worden verwerkt van hetzelfde land(goed) vandaan komen. Nu kun jij dus je eigen single estate whisky maken. De handgemaakte koperen ketel kent een klassiek design, maar is je beste vriend als het om het destilleren van je eigen drank gaat. Je kunt er bijna veertig liter ingrediënten in kwijt, wat garant staat voor 7,5 tot vijftien liter whisky (of andere sterke drank).

Je eigen drank brouwen

Zie jij er wel wat in om je eigen drank te brouwen? Dan moet je wel warm lopen van deze destilleerketel. Je kunt ‘m via Amazon voor een kleine zeshonderd euro aanschaffen. Leveren in Nederland is lastig, dus daar moet je even een andere manier op vinden. Binnenkort krijg je trouwens van ons een cursus je eigen whisky stoken, houdt de site dus goed in de gaten om binnen no time een meester-brouwer te worden!

Je eigen bier brouwen?

Dat kan binnen zeven dagen met de The WilliamsWarn!

Reageer op artikel:
Stook je eigen whisky en andere sterke drank met deze gigantische destilleerketel
Sluiten