Storm: met ‘s werelds meest betaalbare eBike cross je met gemak over het strand

Sommige producten ontstaan nou eenmaal vanuit een mooi verhaal. Surfer Storm Sondors raakte tijdens een ongeluk geblesseerd, maar wilde wel nog steeds over het strand kunnen cruisen met een fiets. Want als een surfer zonder strand en zee moet leven zal ‘ie ongetwijfeld zijn leven lang in een hoekje liggen huilen. Storm Sondors wilde daarom een fiets ontwikkelen die niet te duur is, maar waarvoor je ook niet hard hoeft te trappen om soepel over het strand te cruisen. Hij werkte als speelgoeddesigner voor McDonalds en kon dankzij het bedrijf aan de benodigde materialen komen. Samen met zijn compagnon Jon Hopp maakte hij uiteindelijk de elektrische strandcruiser Storm.

Design

Het frame van de eBike is niet zo bijzonder, maar de wielen maken ‘m een ware badass. En zorgen voor een comfortabele ride. In het frame zit een 350-watt motor verwerkt waarmee je met een volle accu tussen de vijftig en tachtig kilometer kunt cruisen. De fiets weegt ook maar 25 kilogram en heeft een topsnelheid van 32 kilometer per uur. Ook is-ie zo ontworpen dat je alle terreinen en weersomstandigheden de baas bent. Check onderstaande video voor een demo.

Prijs

Maar het mooiste moet nog komen. De meeste elektrische fietsen kosten meer dan tweeduizend euro. De Storm kost omgerekend 530 euro! Ok, dit is wel zonder de tweehonderd euro die je nog aan verzendkosten kwijt bent, maar dan ben je alsnog goedkoper uit. Let op, dit is de prijs die je via de Indiegogo-pagina betaalt. Na de crowdfundingcampagne gaat-ie voor omgerekend 1150 euro in de verkoop.

Crowdfundingsucces

Dat er aan zo’n bike als de Storm behoefte is, is wel duidelijk. Via Indiegogo is er namelijk al ruim drie miljoen dollar binnen geharkt. En dat terwijl de twee boys maar 75.000 dollar nodig hadden om de bike te kunnen produceren.

Reageer op artikel:
Storm: met ‘s werelds meest betaalbare eBike cross je met gemak over het strand
Sluiten