Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 13 mei 2019

Storyline: Spotify laat nu jouw favoriete artiest aan het woord

Apple Music, Youtube Music, Tidal en natuurlijk Spotify: er zijn vele opties als het om streamingdiensten gaat. Allemaal bieden ze grotendeels dezelfde muziek aan, dus hoe zorg je als streamingdienst nog ervoor dat je opvalt? Met nieuwe functies. Vooral Apple Music en Spotify introduceren om de haverklap nieuwe functies en slimme nieuwigheden. Nu is het de beurt aan Spotify, met Storyline.

Spotify Storyline

Onder de meeste populaire nummers verschijnt Behind the Lyrics, mits je de mobiele app van Spotify gebruikt. Daar krijg je stukjes lyrics te zien, afgewisseld met anecdotes en stukjes achtergrond bij de nummers in kwestie. Aangeleverd door Genius.

Nu komt daar ook een nieuwe functie bij, genaamd Storyline. Het lijkt een beetje op Behind the Lyrics, maar dan anders. Onder populaire nummers komen mini-interviews met de artiest in kwestie te staan. Spotify wisselt Behind the Lyrics en Genius voorlopig af. Het is onduidelijk of uiteindelijk Storyline geheel de samenwerking met Genius gaat vervangen.

Spotify Storyline

Voorlopig blijft het aantal voorbeelden van Storyline beperkt. Logisch, want de functionaliteit is net nieuw. Er zijn dus nog maar zeer weinig nummers met een mini-interview eronder. In tegenstelling tot Behind the Lyrics staan er ook visuals bij, vaak een foto van de uitvoerende artiest.

Spotify Storyline

Vrijheid en beperkt aanbod

Ook heb je iets meer vrijheid in het consumeren. Het werkt een beetje als het consumeren van een Story op Instagram of Snapchat. Je klikt zelf door het interview heen, op je eigen tempo. Wij hebben nog maar één nummer kunnen vinden waarbij Storyline verschijnt: Love Me Less van Max. Als je dat nummer opzoekt en afspeelt in je mobiele app, dan krijg je als het goed is nu al het nieuwe blok onder de afspeelknop te zien. In de komende tijd zullen er steeds meer nummers met Storyline verschijnen.

?Check dit ook dan: Betrouwbare bron onthult meer details iPhone XR 2019

Reageer op artikel:
Storyline: Spotify laat nu jouw favoriete artiest aan het woord
Sluiten