Ilona Braam
Ilona Braam Home 19 mrt 2018

Met dit geniale apparaat kun je binnen een kampvuur maken

Wie houdt er niet van een heerlijk kampvuur op het strand met iemand die Kumbaya zingt, terwijl je marshmellows roostert. Vaak mag je op het strand echter helemaal geen kampvuur maken en is het meestal toch te koud om zoiets uit te voeren. Met de STOV van de Amsterdamse designstudio Springtime, kun je lekker genieten van je kampvuur binnenshuis, zonder die vervelende rook. Je kunt helaas niet je marshmallows roosteren, maar die branden meestal toch aan in het vuur.

Echt kampvuur is ongezond en gevaarlijk

De STOV is een kampvuur, maar dan voor binnen. Springtime geeft aan dat hoewel een echt kampvuur gezellig en knus is, het ongezond, milieu onvriendelijk en mogelijk gevaarlijk is. Het bedrijf vroeg zich af hoe ze een duurzaam alternatief konden vinden om toch dezelfde gezellige effect van een kampvuur te reproduceren, maar zonder de schadelijke effecten. Het resultaat was uiteraard STOV.

STOV kampvuur

Infrarood in plaats van vuur

STOV zorgt ook voor warmte, maar er komt geen verbranding, vuur en CO2 aan te pas. Het kampvuur alternatief gebruikt namelijk infrarood straling om je van warmte te voorzien. Het is een 500 watt elektrisch apparaat, dat lijkt op een kampvuurtje en 360 graden om zich heen zijn warmte verspreidt. Je kunt er dus nog steeds lekker met z’n allen omheen gaan zitten om het kampvuur gevoel op te roepen.

STOV kampvuur

Verwarmde billen in plaats van lucht

Het apparaat kun je gebruiken als vervanging voor je verwarming en het zou zelfs nog beter werken. Bij een normale verwarming wordt namelijk de lucht verwarmd, maar niet de voorwerpen die in de kamer staan. Zo kan het wel warm lijken in je kamer, maar op het moment dat je op die leren stoel gaat zitten, heb je een koud achterwerk. Infrarood verwarmt aan de andere kant de objecten in de kamer, van je stoel en kast tot zelfs de muur en natuurlijk je lichaam. De STOV zou daarbij ook nog de helft van de energie verbruiken, vergeleken met andere elektrische kacheltjes.

STOV kampvuur

Helaas is STOV op het moment nog een concept, maar we hopen uiteraard dat hij binnenkort gewoon geproduceerd gaat worden. In de tussentijd is Elon Musk wel met echt vuur bezig en heeft zijn Boring Company een heuse vlammenwerper gemaakt. Helaas ligt de verkoop ervan nu al onder vuur. Waarom het bedrijf überhaupt een vlammenwerper verkoopt blijft een raadsel. Ze kunnen zich misschien beter richten op boren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Springtime

Reageer op artikel:
Met dit geniale apparaat kun je binnen een kampvuur maken
Sluiten