Daniel Koster
Daniel Koster 3 aug 2016

De unieke bus die het fileprobleem gaat oplossen is nu echt gebouwd

Kun je je die revolutionaire bus nog herinneren die het fileprobleem zou oplossen? De straddling bus zou zo’n 1400 personen kunnen vervoeren, maar door het slimme ontwerp merk je dit niet op de weg. Auto’s kunnen er namelijk gewoon onderdoor rijden. Wat alleen vaak jammer is, is dat dit soort ideeën worden geparkeerd en het niet tot een daadwerkelijk product schoppen. Niet dit keer!


Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

De straddling bus wordt werkelijkheid

Yes, de unieke straddling bus is een feit! De aparte combinatie tussen een trein en een bus is namelijk in China gebouwd. Het eerste prototype gaat zo’n vijftig kilometer per uur en beweegt zich slechts voort op een baan van zo’n driehonderd meter. Op die baan waren trouwens ook gewoon auto’s te vinden. Met dit prototype worden zodoende de eerste stappen gezet tot een revolutionaire bus die het fileprobleem kan verhelpen. China, lekker bezig!

Nog even wachten

Het moge duidelijk zijn dat er aanstalten wordt gemaakt om deze kruising tussen een trein en een bus tot de werkelijkheid te vertolken. Na het zien van de eerste beelden en vooral de positieve feedback op het prototype zien wij dat ook wel gebeuren. De straddling bus is namelijk (voor nu) dé oplossing voor drukke steden. Het bouwen van een verhoogde trein, nieuwe wegen of een nieuwe metro is bijvoorbeeld vele malen duurder en ook de ecologische voetafdruk is minder. Oké, er zijn wat mindere punten. Zo zouden voertuigen hoger van twee meter er niet onderdoor kunnen. Als dat soort zaken worden opgelost is de straddling bus al helemaal hét antwoord op ons huidige (file)probleem en de te drukke (snel)wegen. Ga zo door China!

Reageer op artikel:
De unieke bus die het fileprobleem gaat oplossen is nu echt gebouwd
Sluiten