Daniel Koster
Daniel Koster Culture 13 okt 2016

Documenten bewijzen: Stranger Things is verre van klinkklare onzin

Wij hebben ‘Stranger Things’ in een weekendje weggekeken. Damn, wat vonden wij die serie spannend en heerlijk wegkijken zeg. Een beetje spooky was het wel, maar wij lagen niet wakker van de serie. Dat geldt alleen niet voor de US Department of Energy.

Het ministerie van energie in de Verenigde Staten gaf na de serie aan dat er geen onderzoek wordt gedaan naar parallelle universa. Daarnaast werd er gesteld dat er geen geheimzinnig ministerie van energie is dat soortgelijke experimenten doet. Kortom: de serie zou niet overeenkomen met de werkelijkheid. Of toch wel?

Parallelle universums, ja of nee?

Journalist Lachlan Markay besloot de interne communicatie bij het ministerie op te vragen. En dan natuurlijk niet alle communicatie, maar communicatie die relateerde aan ‘Stranger Things’. Zijn aanvraag werd ingewilligd. Het resultaat was een flink boekwerk. Dat zijn toch veel vellen papier voor een ministerie dat zich niet met dergelijke zaken bezighoudt.

Een flink werk voor Lachlan om alles door te pluizen natuurlijk. Maar hij gaat de uitdaging aan en tweet zijn bevindingen. Zo vond ‘ie al vrij snel dat het ministerie wel degelijk bezig is met parallelle universa.

Sterker nog, ze zijn actief op zoek naar de ‘upside down’.

Een stap verder

Vervolgens vond hij een ander bericht waarin iets veel zorgwekkender stond. Hierin geeft het ministerie namelijk toe dat er experimenten op en/of rondom mensen zijn uitgevoerd. Waar is dat ministerie van energie allemaal mee bezig? Het lijkt erop dat Stranger Things er juist helemaal niet naast zit!

Wel blijken ze fan van Barb, maar dat is iedereen.

Stranger Things wordt werkelijkheid?

Hmm, na het zien van Stranger Things lagen wij niet wakker, maar hiervan wel. Dat zou nog meer het geval zijn als we in de Verenigde Staten woonden. In ieder geval is het op zijn minst zorgwekkend te noemen dat het ministerie van energie nucleair onderzoek heeft gedaan en op mensen heeft geëxperimenteerd. En of dat nu klaar is, dat weten we niet..

Ook zie je dat diverse zaken in de documenten onleesbaar zijn gemaakt. Dat betekent dat er dus nog andere dingen aan de gang zijn waar wij niet van op de hoogte zijn. Wat in ieder geval duidelijk is, is dat het ministerie van energie wel degelijk onderzoek doet naar parallelle universums. Wij gaan maar even andere Netflix-films en -series checken voor afleiding. En ons natuurlijk verheugen op het tweede seizoen van Stranger Things, hier vind je de teaser alvast.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Documenten bewijzen: Stranger Things is verre van klinkklare onzin
Sluiten