Daniel Koster
Daniel Koster Pop-Culture 15 aug 2016

Hoe het Stranger Things logo én de introductie zo heerlijk retro zijn geworden

Stranger Things is dé Netflix-serie van het moment. De vier jonge jochies, de nostalgische gadgets en de gehele 80’s sfeer zijn enkele redenen voor ons enthousiasme over de serie. Dat geldt ook voor het retro Stranger Things logo. Een schoolvoorbeeld van hoe het moet, maar hoe hebben de ontwikkelaars dat voor elkaar gekregen?

Als je nog niet met Stranger Things bekend bent is het handig om onderstaande video te checken. Dan weet je gelijk hoe nice de into van de Netflix-serie is.

Video’s van ons zien? Abonneer je dan hieronder op ons YouTube-kanaal:

Hoe dat Stranger Things logo zo heerlijk retro is geworden

De keuze van de seriemakers is een opvallende. Wanneer je bijvoorbeeld naar ‘A Game Of Thrones’ kijkt dan blijft ook die introductie je bij. De unieke en prachtige animaties creëren meteen de sfeer voor de serie en je zit binnen no time helemaal in de content. Maar waarom dan juist deze simpele en retro introductie? Omdat die je meteen helemaal in de stemming brengt en op zijn manier juist perfect bij Stranger Things past. De introductie met enkel de herkenbare muziek en wat vage rode neonlijnen begint onduidelijk. Pas aan het eind van de intro zie je het gehele Stranger Things logo en kom je erachter wat al die rode lijnen betekenden. Dat geldt ook voor de serie. Deze is ook een mysterie dat aan het einde pas wordt ontrafeld!

De beste keuze

Imaginary Forces zijn de creatieve breinen achter de introductie. Zij gebruikten het ITC Benguiat font. Een font dat ook voor de kaften van de boeken van Stephen King werd gebruikt. Waar de ontwikkelaars al aangaven dat het werk van King hun flink heeft geïnspireerd voor deze serie is het niet meer dan logisch dat juist dit font voor het Stranger Things logo werd gekozen. Gelukkig ook maar trouwens, want als je de onderstaande logo’s ziet is dit voor ons toch écht de beste keuze. Vooral in combinatie met die retro rode kleur. Nice job guys!

Bron: Wired

Bron: Wired

Bron: Wired

De moraal van het verhaal? Kijk niet naar anderen, maar naar hoe jouw serie eruitziet om een toffe introductie en algemene sfeer voor je serie tot stand te laten komen. En dat geldt natuurlijk niet enkel voor series, maar allerlei ontwerpzaken. Echter geldt de manier waarop Stranger Things het heeft aangepakt voor ons als een schoolvoorbeeld. Helemaal in de stijl van de jaren tachtig én perfect aansluitend bij de inhoud van de serie wordt je meteen het verhaal ingezogen. Dat niet enkel door de retro rode letters, maar ook door de manier waarop de abstracte rode lijnen uiteindelijk het Stranger Things logo blijken te zijn. Nice, toch? Ben je net zoals wij door Stranger Things heen en op zoek naar iets anders? Dan hoef je je met Netflix zeker niet te vervelen. Wat dacht je van deze Netflix docu’s die je vermaken én slimmer? Echte aanraders!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Hoe het Stranger Things logo én de introductie zo heerlijk retro zijn geworden
Sluiten