Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 31 jul 2018

Waarom Stranger Things seizoen drie pas volgend jaar naar Netflix komt

De kans is groot dat je het slechte nieuws al hebt vernomen: het derde seizoen van Stranger Things komt pas volgend jaar uit op Netflix, in de zomer. Maar waarom?

Stranger Things seizoen drie

Op die vraag gaf Netflix afgelopen weekend antwoord. Cindy Holland, Vice President van Original Content, sprak tijdens het Television Critics’ Association evenement. Een naam die overigens snel weer mag vergeten.

Het derde seizoen speelt zich af in 1985, en komt dus pas zomer 2019 naar de streamingdienst. Daar is echter een hele goede reden voor: de Duffer-broers willen dat het derde seizoen nog beter en grootser wordt dan het tweede seizoen.

Stranger Things Dustin Steve

“Nou, het is een handgemaakte show,” aldus Holland. “Weet je, de Duffer-broers en Shawn Levy hebben ontzettend hard gewerkt en weten hoe hoog de lat ligt. Ze willen iets afleveren dat nog grootser en beter is dan wat ze vorig jaar deden. Daarom willen ze hun tijd nemen om het echt goed te doen. Ik denk dat het een fantastisch seizoen wordt, het is het wachten waard.”

De kwaliteit van Netflix Originals ligt nou niet bepaald altijd even hoog. De streamingdienst probeert in rapper tempo dan ooit zijn catalogus uit te breiden, nu partijen als Disney steeds meer licenties naar zich toe trekken. De stilte voor de storm, gezien dat soort partijen hard aan een eigen dienst werken.

Netflix zal zijn eigen aanbod dus snel uit moeten breiden. Waar we vorig jaar verrast opkeken toen aangekondigd werd dat Netflix een recordbedrag van 8 miljard dollar aan originele content zou gaan besteden in 2018, is dat bedrag onlangs nog verhoogd naar 13 miljard dollar.

In de praktijk, vooral als het om films gaat, komt de strategie meestal neer op het opkopen van titels waar Hollywood niet meer in gelooft. Vaak met een reden: films als Tau, Extinction en Mute zijn nou niet topmateriaal.

Dat de makers van Stranger Things de tijd krijgen om het beste van het derde seizoen te maken, is dan ook goed nieuws. Sure, het is voor de diehard fans balen dat ze nog langer moeten wachten, maar liever dit, dan uitmelkerij.

De reacties op het tweede seizoen van de hitserie waren overigens ook behoorlijk wisselend, dus hopelijk kan het derde seizoen wel unaniem indruk maken. Zoals de legendarische Nintendo-designer Shigeru Miyamoto ooit zei: “A delayed game is eventually good, a bad game is bad forever.” Dat geldt ook zeker voor films en series.

Stranger Things seizoen drie
Reageer op artikel:
Waarom Stranger Things seizoen drie pas volgend jaar naar Netflix komt
Sluiten