Mark Hofman
Mark Hofman Gadgets 24 jun 2019

Stranger Things fan? Dan zijn deze Nike sneakers echt iets voor jou!

Netflix lanceert volgende week het derde seizoen van het immens populaire Stranger Things. Dat fans zitten te popelen op dit nieuwe seizoen is bij Nike overigens ook bekend. De fabrikant speelt slim in op de populariteit en introduceer een collectie aan sneakers die gebaseerd zijn op de serie. En dat idee pakt verdomd lekker uit. 

Nike introduceert Stranger Things sneakers

Dat fabrikanten van sneakers weten hoe je op de popcultuur moet inspelen is al jaren bekend. Maar Nike doet het nu wel heel erg lekker. De producent komt namelijk met een lading Stranger Things-sneakers om de komst van het derde seizoen van de serie te vieren. Netflix lanceert dat seizoen op vier juli, waardoor de hype rondom het verhaal op dit moment bijzonder groot is.

Nike x Stranger Things x Netflix sneakers

Maar waar het enthousiasme vaak aan het begin bij dit soort verhalen hoog is, komen we na het zien van de sneakers vaak thuis van een koud kermis. Iets dat in het geval van de Stranger Things collectie overigens niet aan de orde is. Vaak zijn dit soort modellen net iets te overdreven of uitgesproken gemaakt, zoals een schoen die eruit ziet als een Pikachu. In het geval van deze collectie lijkt dat niet aan de orde te zijn en zijn het vooral de kleuren die, subtiel, een ode brengen aan het werk van de Duffer Brothers en Netflix.

Nike maakt bekend dat er voor deze collectie niet simpelweg gericht is op de personages alleen. Zo heeft de producent vooral gekeken naar twee centrale thema’s: de film Independence Day (1985)  en Hawkins High (de school uit de serie). Waar dat tweede thema meer dan logisch is, zorgt dat eerste aspect toch voor wat verwarring. De keuze is overigens helemaal niet zo raar, het derde seizoen van de serie draait namelijk voor een groot deel rondom deze filmklassieker.

Nike x Stranger Things x Netflix sneakers

Meer dan sneakers

Ben je overigens niet zo’n grote fan van sneakers, maar wel van Stranger Things? Dan is er ook goed nieuws voor jou. Nike komt namelijk met nog heel veel meer toffe producten in de collectie. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een hoodie, pet of t-shirt te scoren met Stranger Things.

Nike x Stranger Things x Netflix sneakers

Vanaf 27 juni is de collectie beschikbaar en vanaf 4 juli check je het nieuwe seizoen van Stranger Things!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Stranger Things fan? Dan zijn deze Nike sneakers echt iets voor jou!
Sluiten