Stranger Things seizoen 3: zo vermijd je spoilers

Als zelf Microsoft er reclame voor maakt, dan weet je dat Stranger Things momenteel een gigantische hype is. Prima natuurlijk, al maakt dit het wel enorm lastig om spoilers te vermijden. Gelukkig kunnen wij je daarbij helpen. We hebben namelijk twee technieken gevonden waardoor het nagenoeg onmogelijk wordt om nog spoilers te lezen.

Stranger Things: spoilers vermijden

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat gisteren het complete derde seizoen van Stranger Things online is gekomen. Ondanks dat het kijken van deze nieuwe afleveringen natuurlijk een hoge prioriteit heeft, is de kans groot dat je ook nog andere verplichtingen hebt. Denk hierbij aan werk, school en de verjaardag van je tante. Deze zaken kunnen ervoor zorgen jij je binge-sessie even zal moeten uitstellen.

Niet perse erg, maar helaas is de kans groot dat je in de tussentijd tegen spoilers aanloopt. Vandaar dat we je gaan helpen om dit te voorkomen.

Spoiler Preventer

Het eerste dat we tegenkwamen was een plug-in die spoilers effectief weet te blokkeren. De betreffende extensie, die overigens voor zowel Chrome als Firefox beschikbaar is, vervangt ze namelijk met een advertentie voor Collision Prevention Assist. Dit is een systeem dat in sommige modellen van Mercedes verwerkt zit. Naast het voorkomen van botsingen helpt het je nu ook met het ontwijken van belangrijke plotinformatie omtrent Stranger Things. Handig!

Uiteraard hebben we de plug-in zelf even uitgetest. Dit is hoe een Google-zoekresultaat eruit ziet nadat je de extensie geactiveerd hebt:

Buiten de beloofde Mercedes advertenties zien we vooral veel zwart. Niet bepaald prettig lezen, maar natuurlijk wel effectief. De Spoiler Preventer blijkt ook op onze eigen site te werken:

Stranger Things Netflix Mocht jij je nieuwsgierigheid echter toch niet kunnen bedwingen dan kun je (naast de plug-in uitschakelen) door het tekstvlak te selecteren alsnog de inhoud lezen.

Chrome gebruikers kunnen de plug-in hier downloaden. Wil jij hem echter liever binnen Firefox draaien dan kan dat via deze link.

Keywords blokkeren op Twitter

Een andere plek waar veel mensen ongewild tegen spoilers aanlopen is Twitter. Gelukkig is het ook hier mogelijk om ongewenste plotdetails te voorkomen. Je kunt er namelijk voor zorgen om bepaalde woorden te blokkeren.

Dit doe je via het kopje ‘Instellingen’. Daar is het de bedoeling dat je naar ‘Privacy en veiligheid’ gaat en vervolgens de instellingen daarvan opent. Hier vind je een kopje ‘genegeerd’ (of in het Engels ‘Muted’). Vanuit hier kun je bepaalde termen die met de serie te maken hebben laten blokkeren.

Naast de termen ‘Stranger Things’ en ‘Stranger Things seizoen 3’ raden wij aan om ook namen van bepaalde personages te laten blokkeren. Al zal het invoeren van ‘Eleven’ vermoedelijk meer afschermen dat de bedoeling is.

Stranger Things op Netflix

Naast alle nieuwe afleveringen zijn ook de eerdere twee seizoenen via Netflix te bekijken. Wij hopen in ieder geval dat deze vijf vragen beantwoord zullen gaan worden.

Reageer op artikel:
Stranger Things seizoen 3: zo vermijd je spoilers
Sluiten