Barry Kraakman
Barry Kraakman Gadgets 15 apr 2015

Stream draadloos muziek naar je platenspeler dankzij de Universal Record

De platenspeler. Sommigen zullen er thuis nog eentje hebben staan, maar in gebruik zie je ‘m niet veel meer. Alhoewel de vinyl wel weer met een opmars bezig is. Met het gemak om vanaf de bank draadloos muziek te streamen via Spotify of iTunes is het wisselen van elpees in veel huishoudens niet meer van deze tijd. Maar dat is wel ten koste gegaan van de charme van de platenspeler met z’n kenmerkende geruis. De Universal Record brengt het beste van beide werelden samen. Zo kun je weer genieten van je old school platenspeler, het geruis én kun je een ander nummer opzetten zonder dat je hoeft op te staan. Helemaal top dus!

De complete ervaring

Al je elpees worden dus vervangen door één slimme elpee, de zogenaamde Universal Record. Via Bluetooth kun je muziek streamen naar deze uitvinding, die de muziek vervolgens in trillingen omzet. Zo simuleert-ie de groeven zoals ze in de originele elpees ook zitten. Zet de naald erop en voilà: je hebt muziek. Wil je het kenmerkende geruis als laag over de nieuwste popnummers? Laat de elpee ronddraaien op de langspeelplaat en de ervaring is compleet.

Het werkt op op elke gewone platenspeler, dus in principe moet je alleen aan de Universal Record zien te komen. Hoe weten we helaas niet, want Jesse England, de creator, heeft niets gezegd over of z’n uitvinding in de verkoop gaat.

Reageer op artikel:
Stream draadloos muziek naar je platenspeler dankzij de Universal Record
Sluiten