DAZN: de nieuwe Netflix van de sport gaat internationaal

DAZN gaat uitbreiden naar meer dan tweehonderd landen. De streamingdienst hoopt zo uit te groeien tot de ‘Netflix in de sport’.

Dat maakt het bedrijf bekend bij een bokswedstrijd van Canelo Álvarez in mei. DAZN, dat je uitspreekt als ‘da zone’, is op dit moment maar in negen landen beschikbaar. Daar horen onder andere de VS, Japan en Canada bij. Hoewel het Amerikaanse bedrijf zich in zijn thuisland vooral op boxen en MMA focust, wilt het elders een gevarieerder aanbod gaan leveren. Zo kan je in Japan met DAZN op het hoogste niveau naar Engels voetbal en naar Japans basketbal, voetbal en honkbal kijken.

Rico Verhoeven op DAZN?

Het bedrijf zal zich in de nabije toekomst vooral gaan toeleggen op boksen. “Deze lente willen we dat een groot deel van de wereld met DAZN toegang krijg tot een breed pallet aan bokswedstrijden,” aldus CEO John Skipper. “Ons aanbod bevat een grote hoeveelheid boksers van wereldniveau en we willen met hen samen spectaculaire evenementen gaan uitzenden.”

Skipper was tot en met 2017 CEO van ESPN. In de VS is ESPN het grootste sportkanaal. Daar zendt het allerlei verschillende sporten uit. Door internationaal uit te breiden hoopt Skipper meer rechten en abonnees te kunnen verwerven. Daarmee hoopt hij ook in de VS uiteindelijk een van de grootste aanbieders te worden op het gebied van sportieve content.

 

DAZN startpagina
De startpagina van DAZN. (Afbeelding: DAZN)

Concurrenten zijn gewaarschuwd

“We zijn van plan om op zoveel mogelijk plekken agressief de concurrentiestrijd aan te gaan. Ook op plekken waar ESPN op dit moment de rechten in handen heeft.”

Het is duidelijk dat Skipper geen gebrek heeft aan ambitie. Of hij met DAZN ook succes gaat hebben, moet blijken. In Nederland zijn er verschillende aanbieders van sportieve betaalde content. ZiggoSport Totaal en FoxSports zijn hiervan de meest voorname voorbeelden. Of DAZN naar Nederland komt, wordt ook in mei bekendgemaakt.

Reageer op artikel:
DAZN: de nieuwe Netflix van de sport gaat internationaal
Sluiten