Peacock: streamingdienst NBCUniversal gratis te gebruiken (maar…)

De strijd om het zogeheten streaming-landschap is inmiddels in volle gang. Waar het momenteel nog Netflix is die aan kop ligt, wordt de concurrentie wel steeds groter. Niet alleen hebben Apple en Disney inmiddels ook een streamingdienst gelanceerd, maar komen ook Warner Bros. en NBCUniversal nog met een eigen service.

De streamingdienst van NBCUniversal krijgt de naam Peacock en de dochteronderneming van Comcast heeft onlangs wat meer bekendgemaakt over deze aankomende dienst. Zo weten we inmiddels hoeveel een lidmaatschap gaat kosten en vanaf wanneer de dienst te gebruiken is.

Prijsklassen en releasedatum Peacock bekend

Qua lidmaatschap kan je het bij Peacock zo bont maken als je het zelf wil (daarom hebben we een plaatje van James Bond hieronder gezet). Het is mogelijk om de dienst geheel gratis te gebruiken, maar dan geeft NBCUniversal je wel een beperkt aanbod. Al bestaat deze nog steeds uit zo’n 7500 uur aan content en biedt het daarnaast ook toegang tot een groot deel van de NBC series en Universal films.

Naast Peacock Free is het mogelijk om ook voor een uitvoering te kiezen die alle content bevat, maar dan wel weer advertenties laat zien. Voor gebruikers van Comcast is het mogelijk om volledig gratis gebruik te maken van deze optie, maar voor mensen die erbuiten vallen kost hij $4,99 per maand. Heb je helemaal geen zin in al dat gehannes en wil je liever gewoon alle content bekijken, zonder het gezeik van advertenties? Dan is het mogelijk om het Premium-abonnement van Peacock te nemen voor een bedrag van $9,99 per maand.

Ga je voor een van de betaalde abonnementen, dan heb je ook de mogelijkheid om te genieten van live sportwedstrijden en allerlei spelshows.

James Bond no time to die MGM
No Time To Die, het aankomende deel in de James Bond reeks dat wellicht later ook op Peacock gaat verschijnen. | Bron: Sony Pictures Releasing

Op dit moment heeft NBCUniversal het plan om Peacock op 15 juli te lanceren in de Verenigde Staten. Er lijken plannen te zijn om de streamingdienst ook in Europa los te laten, maar op dit moment is nog niet bekend wanneer dat gebeurt.

Reageer op artikel:
Peacock: streamingdienst NBCUniversal gratis te gebruiken (maar…)
Sluiten