Cars 9 jun 2018 Lisanne Beijen

Dit gebeurt er wanneer je een graffiti artist los laat op een 1994 Corvette

Pimp My Ride was jarenlang een populair programma op MTV. Met Xibit als presentator kregen auto’s ingebouwde vissenkommen en suikerspinmachines. Niets was te gek. Over het algemeen zie je in het straatbeeld maar weinig (of zeg gerust geen) van deze extravagante auto’s. Mocht je deze zomer in LA zijn dan zie je misschien deze bijzondere Corvette wel door de straten rijden. Een hele unieke car.

Corvette x Street art = awesome

De Corvette heeft een klassiek en herkenbaar uiterlijk. Zelfs wanneer je hem een goede make-over geeft blijft de auto een unieke look hebben. Dat bewees de street art-kunstenaar Felipe Pantone. Pantone is al bezig met street art sinds zijn 12e en heeft inmiddels in veel steden wereldwijd zijn kunst achtergelaten.

corvette

In de graffiti kunstwerken die hij zet komen elementen terug van conventionele graffiti, typografie en abstracte kunst. Dit alles komt samen op zijn meest recente kunstwerk die in LA te bewonderen is; een 1994 Corvette. Voor het maken van het kunstwerk heeft Felipe Pantone de auto met verschillende soorten en kleuren verf bespoten. De auto heeft een paint job waardoor het lijkt alsof hij een soort van verdwijnt in het niets. De motorolie achtige kleuren lopen over in pixels. Je moet het maar even met je eigen ogen bekijken:

Er komt nog meer

Het kunstwerk, genaamd ‘ULTRADYNAMIC’ is een onderdeel van een van de ‘Beyond the streets‘ expositie die gaat over graffiti en street art in LA. In de expositie is te zien waar street art vandaan komt en hoe het zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. In totaal worden er twintig bewerkte auto’s in de expositie opgenomen van prominente straat artiesten.

Felipe Pantone laat zien dat kunst niet saai hoeft te zijn. Zo deed deze kunstenaar dat ook; hij toverde een kale ruimte om in een optische illusie. En dat met slechts een aantal rollen tape.

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Dit gebeurt er wanneer je een graffiti artist los laat op een 1994 Corvette
Sluiten