Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 04/05/2019

Street Fighter-personage Chun-Li krijgt haar eigen sneaker

Sinds Street Fighter II is Chun-Li een populair personage in de toffe vechtgamereeks. Ze was de eerste vrouwelijke vechtersbaas in de gameserie en zat er sinds deel twee eigenlijk altijd welbij. De Chinese vechtersbaas is snel en springt hoog, maar is met name bekend om haar trappen. Wie als een gek op de schopknop ramt, zorgt er voor dat ze een serie aan snelle schoppen uitdeelt. Met dat in het achterhoofd is uitgever Capcom een samenwerking aangegaan met het Japanse schoenenmerk Onitsuka Tiger. Die laatste gaat nu een tweetal gelimiteerde sneakers uitbrengen die gebaseerd zijn op Chun-Li.

Chun-Li haar eigen sneaker

De sneakers zijn gebaseerd op een reeds bestaand model van Onitsuka Tiger, de Mexico 66 SD. Voor deze sneaker wordt de schoen voorzien van een speciale print in de kleuren van de alternatieve kleding van Chun-Li. Ook vind je op de sneakers een patroon van een draak, die past bij de afkomst van de Chinese vechtersbaas.

Chun-Li sneaker

Bovenop dit alles krijg je als consument ook een code bij de aanschaf van de sneaker. Daarmee kun je in de game Street Fighter V een set aan kleding vrijspelen voor Chun-Li. Zij kan dan vechten met de sneakers die je hebt gekocht en ook haar kleding is dan in de stijl van Onitsuka Tiger.

Chun-Li sneaker

De kans dat je er op een makkelijke manier aan gaat komen, die is echter klein. De sneaker-lijn wordt beperkt tot een uitgave van 5.000 exemplaren en dan moet je nog zien dat je ze op een normale manier uit Japan kunt gaan krijgen. Als je ze echt wilt, dan zul je waarschijnlijk een beroep moeten doen op eBay. En dan bereid zijn om er flink voor te betalen. De normale verkoopprijs is al 18.000 Japanse Yen exclusief belasting. Dat komt neer op op iets minder dan 150 euro.

Meer lezen over sneakers? Kijk dan eens hier.

Reageer op artikel:
Street Fighter-personage Chun-Li krijgt haar eigen sneaker
Sluiten