Street Fighter wordt in Japan gebruik om politie-agenten te rekruteren

Waar men in Nederland bij de politie de moeite heeft om te begrijpen wat je wel en niet op Twitter moet zetten (hoi Politiekorps Groningen!), daar gebruikt met in Japan games om nieuwe helden te rekruteren. De politie in de Japanse stad Osaka is de samenwerking aangegaan met uitgever Capcom. Het resultaat is een campagne waarbij de helden Ryu en Chun-Lie uit Street Fighter gebruikt worden om mensen enthousiast te maken om zich aan te sluiten bij de politie.

Street Fighter om politie-agenten te rekruteren

In Osaka zijn ze vooral opzoek naar onderzoekers die zich aansluiten bij de cyber-crime unit. Aangezien dat vaak om online misdaden gaat, is het ergens wel logisch dat er een samenwerking wordt aangegaan met een game. En laten we eerlijk zijn, Ryu en Chun-Li zien er op deze posters best wel bad-ass uit. Het enige nadeel is dat het leven van een politie-agent in Japan best wel saai is.

Street Fighter

Ja, je hebt natuurlijk de georganiseerde misdaad in de vorm van de Yakuza, maar als je kijkt wat een agent in een grote stad voornamelijk doet, is het het uit elkaar halen van vechten dronkenlappen, het in gebrekkig Japans aan toeristen vertellen dat ze voor de juiste richting toch echt beter Google Maps kunnen aanzetten en natuurlijk de lading aan gevonden paraplu’s opnemen en hopen dat ze ooit worden opgehaald. En ja, er zijn echt magazijnen met duizenden paraplu’s die niet opgehaald zijn. Wat dat betreft klinkt de cyber-crime unit die via Street Fighter wordt aangeprezen een stuk interessanter.

Want op dat gebied is er wel wat gaande in het land en zijn er steeds meer verhalen van online oplichting of mensen die het slachtoffer zijn van hun eigen goedgelovigheid. Er zijn behoorlijk wat verhalen van mensen die online verliefd worden op iemand en dan geld online overmaken om een reis te bekostigen en vervolgens nooit meer wat horen. Laat het deze Street Fighter-personages maar niet horen. Wil je meer lezen over gaming? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Street Fighter wordt in Japan gebruik om politie-agenten te rekruteren
Sluiten