Jelle van Es
Jelle van Es Games 2 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Met deze Street Fighter voetbalschoenen steel je de show op en naast het veld

Op het voetbalveld zien we vandaag de dag al regelmatig voetbalspelers rondlopen met de meest opvallende voetbalschoenen. Ze komen in opvallende kleuren, om op die manier nog duidelijker te maken wie er rondloopt. Maar je kunt nog een stapje verder gaan en je liefde voor Street Fighter in de schoen verwerken.

Dat is hetgeen dat Lukas Podolski heeft gedaan. De voormalige international van Duitsland heeft een mooie carriere gehad. Na zijn doorbraak te hebben gehad bij Bayern Munchen speelde hij onder andere voor FC Koln, Arsenal, Galatasaray en Vissel Kobe. Die laatste club komt uit Japan, waar de beste man zijn liefde voor Street Fighter kon laten opbloeien. En nu is die liefde vereeuwigd op zijn schoen.

Voetballer een liefhebber van Street Fighter

Naar eigen zeggen genoot Podoloski er in zijn tijd in Japan van om soms de arcadehallen in te duiken en daar een potje Street Fighter te doen. Iets waar ook daadwerkelijk bewijs mee is, met deze ietwat geposeerde foto.

Maar goed, de beste man speelt nu in de Turkse competitie voor Antalyaspor, waar hij op 23 januari naar toe ging. Om zijn liefde voor Japan te behouden, besloot hij om Pierre Navarro te vragen om zijn standaard Adidas X 17.1s om te toveren in iets met wat meer power. En zodoende werden deze speciale schoenen gemaakt waarin je de bekende Street Fighter-personages Ryu en Ken op ziet in de stijl van deel vijf. Nu is het te hopen dat de beste man het aankomende half jaar een paar keer op deze schoenen rondloopt en ook wat ballen in het netje trapt.

(Bron: Pierre Navarro)
(Bron: Pierre Navarro)
(Bron: Pierre Navarro)

Ik krijg gelijk weer zin om een potje Street Fighter op te starten. Wil je meer lezen over deze toffe game? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Met deze Street Fighter voetbalschoenen steel je de show op en naast het veld
Sluiten