Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 11 aug 2020

Street Fighter-ontwikkelaar Yoshinori Ono stopt bij Capcom

In de wereld van de vechtgames zijn titels als Street Fighter en Tekken al vele jaren zeer populair. Met name de eerste serie doet het nog altijd goed en bij het vijfde deel zijn er onlangs nieuwe personages aangekondigd. Maar Yoshinori Ono gaat daar niet veel meer van meemaken.

De altijd vrolijke game-ontwikkelaar Yoshinori Ono heeft namelijk laten weten dat hij na dertig jaar deze zomer vertrekt bij Capcom. Hij heeft nog niet laten weten wat zijn toekomstplannen zijn.

Street Fighter-eindbaas Yoshinori Ono stopt

In de dertig jaar dat Yoshinori Ono bij Capcom heeft gewerkt, heeft hij zich voornamelijk met de Street Fighter-reeks bemoeid. In de beginjaren werkte hij daarbij voornamelijk aan de kant van de muziek en de soundeffects. Maar sinds 1998 werkt hij als producer aan verschillende games. De belangrijkste projecten die onder hem zijn uitgebracht, zijn zonder twijfel Street Fighter IV en V. Het vierde deel wist de vechtreeks in één klap weer op de kaart te zetten en deel vijf wordt vandaag de dag nog altijd veel gespeeld en krijgt dus regelmatig updates. Op Twitter liet de ontwikkelaar het volgende weten.

Naast de Street Fighter-reeks heeft Yoshinori Ono ook aan andere projecten gewerkt. Denk daarbij aan games als Onimusha, Dead Rising en Devil May Cry. Een paar jaar geleden kondigde hij ook de nieuwe game Deep Down aan, die tijdens de PlayStation 4-onthulling werd getoond, maar uiteindelijk nooit het levenslicht heeft gezien. Men gaat er vanuit dat die game uiteindelijk is geschrapt. Ono hoopt in de toekomst te kunnen genieten van nieuwe games binnen het Street Fighter-serie. Die games zal hij dan als fan gaan ervaren.

Vrolijke vent

Yoshinori Ono liet zich regelmatig zien op verschillende evenementen. Vaak had hij daarbij een klein Blanka-poppetje bij zich om gek mee te doen. Daarnaast deed hij graag aan cosplay, waarbij Chun-Li zijn favoriete personage lijkt te zijn.

Yoshinori Ono
Yoshinori Ono as Chun-Li (Afbeelding: Capcom)
Reageer op artikel:
Street Fighter-ontwikkelaar Yoshinori Ono stopt bij Capcom
Sluiten