Robert Kroes
Robert Kroes Cryptocoins 21 januari 2020

Tone Vays signaleert: Zo gaat Bitcoin de strijd aan met Bitcoin Cash

Inmiddels zijn er meerdere cryptomunten voortgekomen uit de Bitcoin. De belangrijkste afgesplitste cryptomunt is tot nu toe de Bitcoin Cash (BCH). De munt begon aan een stormachtige opmars en bracht zelfs ‘Bitcoin Jesus’ Roger Ver van zijn geloof. Hoewel de BTC veel minder schreeuwerig in de media is blijft zij hard bezig om de concurrentie voor te blijven. Crypto-influencer Tone Vays maakt de balans op. Hoe gaat BTC de strijd aan met haar dochter en welke tegenzet doet BCH? Een analyse van een interessante strijd.

Afsplitsing BCH door ruzie over blockgrootte

Een van de grote discussiepunten rondom de Bitcoin is de transactiesnelheid. De wijze waarop deze zou moeten worden vergroot leidde in 2017 tot een steeds grotere discussie onder BTC-ontwikkelaars. Waar de puristen de grootte van het blok niet wilde aanpassen en inzetten op ontwikkelingen die later tot Lightning Network zouden leiden vond een andere groep dat vergroting van het aantal MB per block op de blockchain wel de oplossing was. De verschillen bleken onoverbrugbaar en in augustus 2017 splitste Bitcoin Cash zich door een hard fork af. Later zou BCH weer een interne strijd beleven. Deze leidde in 2018 tot de afsplitsing van de volgelingen van Craig Wright die na een tumultueuze hard fork verder ging als Bitcoin SV (BSV).

Bitcoin Cash krijgt support van internetlegende

Vanaf het begin van de munt krijgt BCH support van belangrijke mensen uit de cryptogemeenschap. Zo was daar het kapitaal van de inmiddels vertrokken Craig Wright en kwam ook Roger Ver aan boord. Dit was een cultuurshock, want de man was voorheen zo cryptominded dat hij het adres bitcoin.com bezat. Zijn overstap leidt dus tot de bijzondere situatie dat het internetdomein bitcoin.com in handen is van de mensen achter Bitcoin Cash. Vannacht voegde zich bij deze bekende namen een nieuwe internetlegende. In een interview met Tone Vays kondigde Kim Dotcom aan dat hij een miljard gebruikers naar BCH wil halen.

Bitcoin verslaat Bitcoin Cash

Sinds de afsplitsing is er dus tussen moeder BTC en dochter BCH een strijd gaande over de transactiesnelheid. Zoals in elke zakelijke strijd spelen ook hier de kosten, in dit geval per transactie, een rol in de concurrentiestrijd. Tone Vays, een belangrijke crypto-influencer, legde in zijn interview met Kim Dotcom uit dat de Bitcoin wat hem betreft die strijd al gewonnen heeft. Zijn tweet daarover is helder.

Hij krijgt bijval van een andere crypto-analist, Jacob Canfield. Hij stelt dat de Bitcoin Cash vooral zo snel is omdat er weinig gebruikers zijn. Volgens zijn inschatting verliest Bitcoin Cash die voorsprong snel als Kim Dotcom er inderdaad in slaagt een miljard gebruikers over de BCH-blockchain te jagen. Kortom, wordt vervolgd.

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen van de Bitcoin?

Je kunt de ontwikkelingen zelf dagelijks volgen met onze WANT crypto-analyse. Deze kun je op de website bekijken, maar je kunt je ook eenmalig registreren om de crypto-analyse elke dag gratis in jouw mailbox te ontvangen. Uiteraard kun je ook de live-koersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Bron: U.today

Reageer op artikel:
Tone Vays signaleert: Zo gaat Bitcoin de strijd aan met Bitcoin Cash
Sluiten