ROG Strix SCAR II onthuld: dunne gaming laptop

Aan de vooravond van de Computex, een groot technologie evenement in Taiwan, nodigde Asus ons uit om te kijken wat voor nieuwe producten zij onder hun Republic of Gamers-lijn gaan uitbrengen. Naast de zeer interessante ROG Phone, waarover je hier meer kunt lezen, hebben zij ook twee nieuwe gaming laptops onthuld. Het gaat daarbij om de Strix SCAR II en HERO II gaming laptop. Met name de Strix SCAR II is daarbij interessant en daar zijn we uitgebreid mee aan de slag gegaan.

De Strix SCAR II gaming laptop

Het belangrijkste aspect van de ROG Strix SCAR II gaming laptop is wat mij betreft de vorm van de laptop. Waar een gemiddelde gaming laptop nogal dik en lomp is, daar is de ROG Strix SCAR II een redelijk dunne variant. Zijn voorganger was al niet al te dik en deze nieuwe versie is 2,33 centimeter smaller. Bovendien is het met een gewicht van zo’n 2,4 kilo ook niet al te zwaar.

gaming laptop

Een ander fijn element van de ROG Strix SCAR II is het feit dat hij niet super warm wordt. Wij waren op het hoofdkwartier van Asus als laatste aan de beurt om de gaming laptop te bekijken en hij stond zodoende de hele dag al te draaien. Wanneer ik mijn handen op het toetsenbord legde, voelde dat niet vervelend warm aan. Dat terwijl de laptop enkel op een tafel stond en dat is nou niet echt ideaal om de warmte weg te leiden. De ROG Strix SCAR II maakt dan ook gebruik van de HyperCool Pro-technologie, die er voor zorgt dat de warmte goed wordt afgevoerd. Overigens was de onderkant van de laptop wel wat warm, dus ik zou hem niet de hele dag op schoot willen hebben. Maar op een tafel kun je hem makkelijk neerzetten. En dat wil je eigenlijk ook, want de gaming laptop is met name bedoeld voor schietgames en daarbij is een muis een must.

gaming laptop

Inhoudelijk is de laptop ook dik in orde. De ROG Strix SCAR II zal straks in verschillende variaties op de markt komen. Als je alle toeters en bellen aan wilt hebben, dan kun je de gaming laptop uitrusten met een Nvidia Geforce GTX 1070 videokaart, maximaal 32 GB aan DDR4 geheugen, een achtste generatie Intel Core i7 processor.

Hoewel je voor de beste gaming-ervaring nog altijd het beste kunt kiezen voor online gamen via een kabel, denkt Republic of Gamers dat je met deze gaming laptop ook uitstekend via WiFi kunt gamen. Zo ondersteunt de laptop ten eerste 802. 11ac Wave 2 WiFi, waarmee je een snelheid tot 1.7Gbps kunt halen. Daarnaast is hij voorzien van vier antennes, waardoor je op een grotere afstand kunt zitten van je router en bovendien dan een betere verbinding hebt.

gaming laptop

Maar misschien wel het allerfijnste van de ROG Strix SCAR II is het scherm. De laptop is voorzien van een 144 Hz scherm dat een reactiesnelheid heeft van 3ms. Bovendien is de bezel van het scherm behoorlijk smal, waardoor het scherm zeer groot oogt. Het grote voordeel van een 144 Hz scherm is dat alles super vloeiend loopt en je het voordeel hebt van scherpe graphics.

Ik heb uiteindelijk een half uur Counter-Strike op de gaming laptop gespeeld. Dat is niet de meest indrukwekkende game qua graphics, maar hetgeen wat ik zag, zag er uitstekend uit. Het zijn echter met name de andere elementen die mij aanspreken. Zo is de gaming laptop zoals gezegd behoorlijk koel en is hij voorzien van veel interne kracht. De ROG Strix SCAR II moet volgende week al uitkomen en zal in Nederland een adviesprijs krijgen van 2099 euro. Daarmee gaat hij de directe concurentie aan met de Razer Blade.

Reageer op artikel:
ROG Strix SCAR II onthuld: dunne gaming laptop
Sluiten