Student heeft geen zin in studieschuld, verkoopt pixels op zijn website, loopt binnen ?

De Noord-Ierse student Richard Wilson is binnen ?, dankzij een ontzettend simpele website die hij maakte. Het plan: bedrijven kunnen voor één dollar een pixel op zijn Million Dollar Billboard zetten.

Website zegt studieschuld gedag

Op zijn site zegt Wilson dat hij “niet bang is dat mensen hem na gaan doen,” wat tamelijk hilarisch is. Het plan lijkt namelijk ontzéttend veel op de Million Dollar Homepage die tien jaar geleden opdook, en hier te zien is.

studieschuld

Wat Wilson wél slim doet, is dat hij geen overdreven graai doet in de opbrengst van de site. Van de miljoen dollar houdt Wilson een ton zelf, om zijn studie te bekostigen. Het overige geld gebruikt hij om in verschillende wereldsteden enorme billboards op te hangen waar zijn site (inclusief de logo’s van de deelnemers) op te zien is. Een vakje van tien bij tien pixels wordt op de fysieke billboards een vierkante voet, dus ruim dertig bij dertig centimeter!

Grote partijen als Etsy en Twitter hebben al reclameruimte bij Wilson ingekocht. De ervaring die hij met dit project opdoet komt ‘m waarschijnlijk goed van pas bij zijn studie business management, die hij wil afronden. Het is een interessante update van de Million Dollar Homepage, die tegenwoordig waarschijnlijk niet meer zou werken.

Reageer op artikel:
Student heeft geen zin in studieschuld, verkoopt pixels op zijn website, loopt binnen ?
Sluiten