Milton Broen
Milton Broen 8 nov 2015

Studenten opgelet! Met deze tips onthoud je beter wat je hebt geleerd

Twee psychologen van de Washington University, die ook schrijvers zijn van Make It Stick: Science Of Successful Learning, hebben een strategie ontdekt waarmee je vrijwel alles onthoudt wat je leert. Ideaal voor alle studenten.

1. Herhaal dingen voor jezelf

Als studeren lastig gaat, dan moet je goed je best doen door de juiste informatie te leren beheersen. Het is belangrijk dat je deze informatie blijft herhalen. Volgens de twee psychologen is het namelijk goed om alle gelezen informatie te herhalen.

2. Overhaast niet, neem de tijd

Je wilt natuurlijk in zo’n kort mogelijke tijd zo veel mogelijk leren. Toch zijn er de nodige dingen waar je rekening mee moet houden. Door de tijd te nemen en onderwerpen daadwerkelijk te begrijpen werkt het alleen maar in je voordeel. Je kunt jezelf hier gemakkelijk in testen door vragen aan jezelf te stellen. Als je het antwoord goed en duidelijk weet en daar zeker over bent, dan ben je goed bezig. Kom het nog niet zo geloofwaardig over? Neem dan nog even goed de tijd om het opnieuw door te nemen en het te blijven herhalen.

3. Probeer nieuwe kennis te koppelen aan kennis die je al hebt

Je hebt een gigantische bibliotheek aan kennis in je hoofd zitten, van deze kennis moet je gebruik maken. Door nieuwe kennis te koppelen aan kennis die je al hebt, is het makkelijker om linkjes tussen onderwerpen te leggen.

4. Reflecteer

Reflecteer wat je hebt gedaan, wat je hebt geleerd en hoe je dit hebt geleerd. Als je merkt dat er punten van verbetering zijn, neem deze dan goed in je op en doe dit de volgende keer anders. Daardoor creëer je de beste werkwijze voor jezelf. Volgens professor Francesca Gino, van Harvard Business School, geeft reflecteren je zelfvertrouwen een flinke boost. Waardoor je meer vertrouwen hebt in wat je doet en leert. Kortom zelfreflectie is belangrijk als je wilt groeien.

De ideale lamp voor bij het leren

Licht is belangrijk voor bij het studeren. Het is in sommige gevallen niet goed als het licht te blauw of te geel is. Met deze lamp is dat allemaal in te stellen waardoor jij de beste leerervaring hebt. Hier lees je meer over deze lamp.

Reageer op artikel:
Studenten opgelet! Met deze tips onthoud je beter wat je hebt geleerd
Sluiten