Jelle van Es
Jelle van Es Tech 14 mrt 2018

Studenten pimpen plastic Barbie Jeep met een dikke motor

Wat doe je als je in je schuur een oude plastic Barbie Jeep heb liggen en niks meer mee doet? Het logische antwoord zou zijn hem op Marktplaats zetten en vervolgens genieten van alle reacties die minstens de helft onder jouw vraagprijs bieden en vervolgens er bij zeggen dat ze hem gelijk komen ophalen. Daar hadden een paar studenten van Georgia Tech geen zin in. En daarom voorzagen zij een Power Wheels Barbie Jeep van een dikke motor en crossen ze daarmee over campus.

Power Wheels Barbie Jeep X log splitter engine

Daarvoor maakten ze gebruik van een log splitter engine, wat volgens mij zoiets is als een hout versnipperaar, maar daar kan ik volledig naast zitten. Het is in elk geval een motor met 6 paardenkracht, wat behoorlijk veel is als je die zet op een plastic voertuig dat bedoeld is voor peuters. Het gevolg er van is dat zij nu met een maximale snelheid van bijna 45 kilometer per uur kunnen rondscheuren. Dat de studenten Dustin Sloan en Trenton Charlson nog leven is eigenlijk al een prestatie op zich. Hieronder zie je hoe het er een beetje uitziet.

Het is overigens niet de eerste keer dat ze zoiets geks bouwen. Vorig jaar hadden ze al het geniale idee om een driewieler te koppelen aan een motor van een kettingzaag en ook dat lukte hen. Het grootste struikelblok wat zij moesten tackelen met de Power Wheels Barbie Jeep was het feit dat alles van plastic was en dat zij daar een best wel pittige motor in moesten verwerken. Je hebt dan rekening te houden met enerzijds het balans en het gewicht en anderzijds moet je voorkomen dat de motor zo warm wordt en het plastic laat smelten. Overigens is dit niet het laatste wat we van het duo gaan zien. naar verluid hebben zij al plannen voor een volgend project.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Studenten pimpen plastic Barbie Jeep met een dikke motor
Sluiten