Studiepunten nodig? Gotta catch ‘em all

Net nu het lijkt alsof de wereldwijde pokéstorm een beetje is gaan liggen en we steeds minder verhalen lezen over auto-ongelukken veroorzaakt door afgeleide spelers, komt er weer bizar Pokémon-nieuws uit Amerika. De University of Idaho heeft namelijk een nieuw vak aan haar curriculum toegevoegd: Pop Culture Games. Oftewel: Pokémon Go.

Dit artikel is onderdeel van onze rubriek WANT to Play die wij samen met de TonTon Club zijn gestart. Insert coin to begin!

Voor- en tegenstanders

De Pokémon Go-app bracht vrijwel meteen met de lancering in juli voor- en tegenstanders met zich mee. Aan de ene kant de mensen die zich kapot ergerden aan de invasie van mensen -jong en oud-. Mensen die over hun telefoon gebogen de rozenstruiken van de normaal zo rustige plantsoentjes over walsten.

Aan de andere kant uiteraard de fanatieke spelers, maar ook artsen, psychologen en sociologen die zweren bij een gezonder leven als je de app speelt. Lichaamsbeweging, zonlicht, gemakkelijker contact leggen met vreemden en nekklachten: alle ingrediënten voor een fitter en gelukkiger leven.

Pokémons en tegelijkertijd studiepunten vangen

Steven Bird behoort tot deze laatste groep. Al sinds augustus volgen studenten zijn vak die de deftige naam Pop Culture Games draagt. Juist… Pokémons en tegelijkertijd studiepunten vangen.

Volgens Bird gaat het om meer dan alleen Pikachus catchen. Zo vertelde hij in een persbericht: “Je gaat op avontuur, verkent je omgeving, je bent actief bezig en je ziet zonlicht. Ook leert het je te functioneren in een grote groep, als team. Je krijgt niet alleen fysieke activiteit, maar je leert ook teambuilding en leiderschap.”

Pokémon Go-tentamen op de universiteit, why not?!

De cursus is nu net een week geleden afgerond wat zal betekenen dat de studenten vorige week tentamens hebben gehad. Hoe zeldzamer de gevangen Pokémon, des te hoger het cijfer was?

De game-wereld ontwikkeld zich snel en daarmee ook onze alledaagse wereld eromheen. Dat is op zich niets negatiefs. Misschien zijn wij gewoon te Hollands en ouderwets, maar wat is er mis met een potje Apenkooi? Ben jij nog steeds een fanatieke Pokémon Go-vanger? Deze speelmethode maakt de game net ietwat gemakkelijker.

Reageer op artikel:
Studiepunten nodig? Gotta catch ‘em all
Sluiten