Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 9 dec 2017

De Subaru Ascent crossover is groter dan ooit

Onlangs presenteerde Subaru het grootste voertuig tot nu toe van de Japanse automaker: de Subaru Ascent crossover. De auto vult het gat weer dat ontstond toen de familievriendelijke Tribeca uit de line-up verdween en lijkt alles te bieden dat een gezin nodig zou kunnen hebben om gezellig op pad te gaan.

Plaats voor acht mensen of ontzettend veel bagage

De Subaru Ascent crossover is groot genoeg om het hele gezin mee te nemen inclusief oma en opa. Er passen maar liefst acht mensen in de crossover, welke over drie rijen worden verdeeld. Uiteraard komt het voor dat je niet met je gezin op pad gaat, maar dat je wel van alles moet verplaatsen. Ook hier is de Ascent perfect voor. De achterste twee rijen met stoelen kun je namelijk inklappen, waardoor je opeens twee kubieke meter aan ruimte hebt. Daarnaast is er ook nog ruimte op het dak, aangezien de crossover standaard wordt geleverd met een rek op de auto, om dingen aan vast te maken.

Subaru Ascent crossover

Krachtige motor en indrukwekkende trekkracht

Stel dat je een extra groot gezin hebt dat echt niet in de auto past, is het altijd nog mogelijk om een camper aan de setup toe te voegen. De Ascent is namelijk uitgerust met een 2.4 liter vierwielandrijvingsmotor, welke goed is voor 260pk en 375Nm koppel. Hiermee is het mogelijk om maar liefst 2268 kg vooruit te trekken. Je komt ook meteen lekker ver op een volle tank, want deze is goed voor ruim 800 km aan rijplezier. Als je met kinderen op pad gaat is het echter misschien toch verstandiger om wat vaker te stoppen en kun je dan tussendoor ook meteen tanken.

Subaru Ascent crossover

Infotainment en hulp bij het rijden

De auto is verder voorzien van allerlei moderne gemakken. Zo is er een 6.5 inch touchscreen in het dashboard verwerkt, welke is uitgerust met Subaru’s StarLink infotainmentsysteem. Daarnaast wordt ook Apple CarPlay en Android Auto ondersteund en is het mogelijk om de auto uit te rusten met een wifi verbinding. Ook de bekende Subaru EyeSight rijhulpsystemen zijn aanwezig. Zo krijg je onder andereĀ  hulp van de adaptive cruise control en lane departure warning feature. Ook helpt de auto je om in heuvelachtige gebieden niet met een duivelse vaart ongecontroleerd naar beneden te racen met de Hill descent control feature.

Subaru Ascent crossover

Subaru Ascent crossover volgend jaar beschikbaar

Wanneer kunnen we in het beest van een auto rijden? Volgend jaar zou het zover moeten zijn en zou de Subaru Ascent crossover bij de autodealers moeten verschijnen. Hij komt in vier verschillende uitrustingsniveaus: Base, Premium, Limited en Touring. Op het moment is er nog geen informatie beschikbaar over de prijzen.

Voor mensen die niet een gigantisch gezin hebben, heeft Subaru natuurlijk ook kleinere modellen zoals de Subaru Impreza. Dit zijn de vijf redenen om wel of niet voor een Subaru Impreza te kiezen.

BGR

Reageer op artikel:
De Subaru Ascent crossover is groter dan ooit
Sluiten