Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Cars 27 november 2017

Vijf redenen om (niet) voor een Subaru Impreza te kiezen

De Subaru Impreza is één van de topmodellen als het gaat om kleine sedans. Maar uiteraard kan niet alles alleen maar absolute perfectie zijn. Dit zijn de vijf redenen om wel of juist niet voor de Subaru Impreza te gaan.

Verrassende familie-auto

De nieuwe Subaru Impreza is ruimer dan ooit tevoren en is hiermee een goede optie geworden om als familie-auto te gebruiken. De auto is ruim genoeg aan de binnenkant om zowel voorin als achterin comfortabel te zitten, zelfs voor wat langere mensen. Daarnaast vliegt hij ook soepel over de weg, wat toevoegt aan een aangename rit.

Subaru Impreza

Gericht op veiligheid

Nu je met je gezin op pad gaat in de Impreza, is het natuurlijk belangrijk dat de auto extra veilig is. Dat is gelukkig ook het geval. Subaru heeft als doel om in 2020 het veiligste automerk ter wereld te zijn. Dat streven zien we terugkomen bij de Impreza. Zo is de auto de enige in zijn klasse met een Automatic Reverse Braking feature. Daarnaast zijn er tal van andere rijhulpsystemen en is er veel aandacht besteed aan het goed kunnen zien van wat er op de weg gebeurt. Met Subaru’s Steering Responsive koplampen, zie je beter om de hoek omdat de koplampen gericht worden in de richting van waar je heen stuurt.

Subaru Impreza

Stabiele aandrijving

Het is fijn om altijd stabiel op de weg te staan, vooral als het wat gladder wordt in de winter. Met de dynamische vierwielaandrijving, waar alle nieuwe Impreza modellen mee zijn uitgerust, heb geen last van glibberige omstandigheden. Zo detecteert het systeem automatisch of de weg glad is, zodat de tractie hierop aangepast kan worden.

Subaru Impreza

Geen vluchtauto

Hoewel de Subaru Impreza een krachtige auto is, moet je niet denken dat je er al te snel mee vandoor kunt gaan. Daar zul je dan toch een andere auto voor moeten uitkiezen. De Impreza gaat van 0 naar 96,5 km per uur in ongeveer 8,9 seconden. Als je ervoor leeft om na een rood stoplicht weer dramatisch op te trekken, is dit misschien niet de meest ideale auto.

Subaru Impreza

Geen stille jongen

Een ander nadelig puntje aan de auto is dat hij niet de allerstilste is. Als je aan het scheuren bent over de weg merk je wel dat er wat ruis van buite ook de auto binnenkomt. Het is ook alweer niet vreselijk luid, maar sommige mensen zouden het toch storend kunnen vinden.

De automotoren van Subaru’s lijken populaire items te zijn om ook te verwerken in motorfietsen. Zo kreeg deze wilde custom bike er één nadat zijn maker een weddenschap aanging.

Reageer op artikel:
Vijf redenen om (niet) voor een Subaru Impreza te kiezen
Sluiten