Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 20/12/2016

Het succes van Super Mario Run is ongekend, maar blijft dat zo?

Heb jij Super Mario Run al gespeeld? Download het spel anders snel. En vergeet niet eenmalig tien euro in het spel te steken, want dat is-ie naar onze mening zeker waard. Maar hoe gaat het met het succes van Super Mario Run?

Super Mario Run laat rest stof bijten

Nou, die vraag is gemakkelijk te beantwoorden. Super Mario Run gaat namelijk als een trein. Dat zie je bijvoorbeeld aan hoe vaak het spel op de eerste dag dat-ie werd gedropt is gedownload. Super Mario Run werd vijf miljoen keer geïnstalleerd. Ook werd er bijna vijf miljoen euro mee verdiend. Dat betekent dat tien procent van de spelers meteen geld instak. Nice.

Dat vinden wij vooral knap aangezien je relatief veel geld in het spel dient te steken. Tien euro voor een smartphone-game, dat moet toch voor velen even slikken zijn. Maar succes is relatief. Laten we daarom eens een vergelijking trekken met het andere succesvolle spel van Nintendo: Pokémon Go.

Pokémon Go versus Super Mario Run

De cijfers werken dan in Super Mario Run’s voordeel. Run haalde op de eerste dag negentien procent meer omzet dan Pokémon Go. Ook is het downloadaantal een flink verschil. Pokémon Go werd op de eerste dag nog geen één miljoen keer gedownload. Succesverhaal, yes!

Natuurlijk is er wel een kleine kanttekening. Pokémon Go verscheen tijdens de lancering in minder landen. Ook kwam de hype later op gang en leek het toen alsof iedereen achter de Pokémon aanzat. Die hype is rondom Super Mario Run (nog) niet te merken.

Voor nu…

Maar wij vragen ons vooral af of dit bij Mario Run nog gaat gebeuren. De game is vermakelijk, maar kent het sociale aspect van Pokémon Go niet. Daarnaast is Pokémon Go een stuk meer verslavend. Die drang om al die Pokémon te vangen is heftiger én je bent daar veel langer zoet mee.

Je kunt de zes werelden binnen een paar uur uitspelen. Dan ben je overgeleverd aan het verbeteren van je highscores en het spelen tegen anderen. Hoe lang blijft dat leuk?

Super Mario gaat lekker, Nintendo niet

Dus, voor nu is Super Mario Run een succes. Maar wij vrezen dat het spel niet boeiend genoeg is om zulke indrukwekkende cijfers waar te blijven maken. Dat het aandeel van Nintendo keldert sinds de komst van Super Mario Run laat zien dat de rest van de wereld die visie ook deelt.

Kort maar krachtig?

Zo kan het succesverhaal van Super Mario Run kort maar krachtig zijn. Voor nu is de game voor ons nog ontzettend vermakelijk en een fijne manier om even je rust te pakken. Vooral als je deze tips en tricks volgt. Hoe lang dat zo blijft, dat is de vraag. We gaan het zien!

Reageer op artikel:
Het succes van Super Mario Run is ongekend, maar blijft dat zo?
Sluiten