Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 aug 2019

Dit weekend is er een Suicune Raid Day in Pokémon Go

In de Japanse stad Yokohama is er het afgelopen weekend een groot Pokémon-evenement geweest. Dit viel samen met het Pikachu-festival. Op die manier konden deelnemers twee evenementen tegelijkertijd bijwonen. Tijdens dat evenement waren er ook verschillende uitdagingen. Door die te voltooien krijgt iedereen in Pokémon Go nu een fijne Stardust-bonus. Maar wat misschien interessanter is, is dat er dit weekend een speciale Suicune Raid Day wordt gehouden.

Suicune Raid Day in Pokémon Go

Deze Suicune Raid Day wordt gehouden op zaterdag 17 augustus en begint om 16 uur in de middag. In de drie uur dat het evenement duurt, moet de legendarische Pokémon Suicune in elke gym gaan verschijnen. Tijdens het evenement krijg je vijf verschillende Raid-passen bovenop de Raid-pas die je wellicht al in je bezit hebt. Op die manier kun je dus gratis mee doen aan een vijftal speciale raids en de Pokémon vangen. Uiteraard kun je daarna nog doorgaan, maar dan moet je wel gebruik maken van de Premium Raid-passen. De kans is groot dat je rondom het evenement een speciale box kunt kopen met daarin een lading aan dit soort Raid-passen.

Suicune Raid Day
Suicune Raid Day (Bron: Niantic)

Tijdens het evenement heb je uiteraard ook de kans om een Shiny-variant van Suicune tegen te komen en die aan je verzameling toe te voegen. Wat dat betreft is het dus een goed idee om met je lokale spelers aan de slag te gaan en tijdens de paar uur dat de Suicune Raid Day plaats vindt zoveel mogelijk keer hem proberen te vangen in Pokémon Go.

Suicune is één van de legendarische Pokémon van de tweede generatie, die samen met Raikou en Entei werd geïntroduceerd. Je kunt het trio vergelijken met de legendarische vliegende Pokémon Articuno, Zapdos en Moltres. Het is zodoende een Pokémon die je goed kunt gebruiken in de verschillende Raids van de toekomst. Hopelijk werkt het weer dit weekend een beetje mee. Wil je meer lezen over Pokémon Go? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Dit weekend is er een Suicune Raid Day in Pokémon Go
Sluiten