Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 27 jul 2020

Suikoden-makers komen met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Wie een voorliefde heeft voor Japanse RPG’s en is opgegroeid in het PlayStation-tijdperk, kent waarschijnlijk de Suikoden-reeks wel. Met name de eerste twee delen gelden als klassiekers, waarbij het tweede deel vaak voor honderden euro’s op eBay wordt verkocht. De makers komen nu met de spirituele opvolger Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes.

De Suikoden-reeks zelf kent vijf hoofddelen, waarvan Suikoden V in 2006 verscheen. Na het derde deel was het eigenlijk niet veel soeps meer, dus het is wel te hopen dat de makers met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes de kwaliteit van vroeger kunnen behouden.

Suikoden-makers werken aan Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes is een game die als het goed is vandaag op Kickstarter wordt gelanceerd. De studio achter het project is het Japanse Rabbit & Bear. Daar werken Yoshitaka Murayama (Suikoden I&II) en Junko Kawano (Suikoden I&IV). Het is voor het eerst in 25 jaar dat de Japanners samen gaan werken. Hoewel dit nieuwe avontuur dus losstaat van de gamereeks die we kennen, kent het wel veel elementen die we kennen. De onderstaande teaser geeft wat dat betreft een eerste indicatie van het vechtsysteem dat bekend overkomt.

Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes neemt je mee naar het rijk van Allraan waar verschillende naties naast elkaar proberen te leven. In deze wereld bestaan magische voorwerpen genaamde ‘rune-lenses’, waarmee je de beschikking hebt over speciale krachten. In deze wereld hebben mensen, beastmen, elven en woestijnbewoners met elkaar geleefd en tegen elkaar gevochten. En nu staat het volgende conflict op het punt van beginnen. De Galdean Empire heeft namelijk een manier gevonden om de toch al krachtige rune-lenses nog krachtiger te maken. Daarin maken we kennis met Seign Kesling en Nowa, die aan het begin van het avontuur vrienden worden en keuzes moeten maken in het avontuur.

De twee helden van de game Rabbit & Bear

Veel speelbare personages

Net als in de Sukoden-reeks krijg je in Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes de mogelijkheid om vele verschillende personages te rekruteren en zich aan te laten sluiten bij jouw avontuur. Afgaande op de naam zullen dat er honderd zijn. Door bepaalde personages bij elkaar in een party te zetten, heb je de mogelijkheid om gebruik te maken van speciale aanvallen. Ook krijg je de mogelijkheid om je eigen kasteel op te zetten en uit te bouwen. De game moet ergens in 2022 verschijnen. In eerste instantie op de pc, maar als er genoeg geld wordt binnengehaald komt de game ook op andere platformen uit. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Suikoden-makers komen met Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes
Sluiten