Mark Hofman
Mark Hofman Films & Series 4 nov 2019

Veelbelovende Suits spin-off sneuvelt na slechts één seizoen

USA Network wist jarenlang succes te behalen met de advocaten-serie Suits, maar hetzelfde kan niet gezegd worden over de spin-off Pearson. Na uiterst tegenvallende kijkcijfers heeft de studio besloten om de stekker er al na één seizoen uit te trekken.

De serie Pearson draaide, hoe kan het ook anders, om Jessica Pearson die we allemaal kennen uit Suits. De politieke dramaserie, met Gina Torres in de hoofdrol, beloofde veel goeds. Helaas waren de verwachtingen te hoog en vielen de kijkcijfers ontzettend tegen. De bedoeling was om in 2020 een tweede seizoen te lanceren, maar daar komt het dus niet meer van.

Pearson niet dé Suits spin-off die het moest zijn

In de spin-off richtte we ons op het verhaal van Jessica Pearson die New York City, nadat ze geroyeerd is, te verruilen voor de harde politieke wereld van Chicago. Daar werkt ze voor Windy City’s burgemeester Bobby Nobak, die kans maakt om herkozen te worden. Jessica doet haar uiterste best om dit tot een zo goed mogelijk einde te brengen. Iets dat, met haar competitieve eigenschappen, zeker goed moet komen. Maar uiteraard wel met de drive om altijd het juiste te blijven doen.

Met het verhaal van Pearson zit het in eerste instantie wel goed, maar de uitwerking lijkt sterk tegen te vallen. Zo wist de serie slechts 513.000 kijkers te trekken en scoorde de serie een 6.8 op IMDb. Dit in tegenstelling tot de 8.5, en de populariteit, dat Suits wist te behalen. Van de negen meest recente series van USA Network lijkt Pearson het minst sterk te zijn en het minst kijkers te trekken. Alleen het laatste seizoen van Mr.Robot scoort qua kijkcijfers lager.

Op 18 september 2019 lanceerde USA Network de tiende aflevering van de serie, wat tevens dus ook de laatste aflevering is geweest. Of we deze spin-off ooit nog eens op Netflix te zien krijgen, is op dit moment nog niet bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Veelbelovende Suits spin-off sneuvelt na slechts één seizoen
Sluiten