Substage
Substage Gadgets 25 nov 2012

Sunday Sound: 3 awesome audio gadgets

Zondag is de dag waarop we in ons huispak blijven lopen, Studio Sport kijken, de krant lezen en rustig naar fijne platen luisteren. Vooral dit laatste waarderen wij enorm. Speciaal voor de audiofielen stelt de redactie van Substage ieder zondag drie toffe audio gadgets samen. Puur omdat het zondag is en we graag luisteren naar warme en heldere geluiden uit een goede headphone, speaker, docking station of ander geluidssysteem.

Als jij Substage.nl net zo leuk vindt als wij kun je ze hier liken:

1. AIAIAI Swirl Earphones, kwaliteit voor je oren

De Swirl Earpone van AIAIAI is bedoeld voor iedereen die van kwaliteit houdt. Kwaliteit gestoken in een mooi jasje. Deze oordopjes laten je de bassen en sounds horen waarvan je eerst niet eens wist dat ze bestonden. Het Deense merk AIAIAI staat bekend om hun minimalistische stijl en weten hoe ze geluidskwaliteit en design samen moeten laten komen. Daarbij worden alle producten ook nog eens duurzaam geproduceerd!

De nieuwe Swirl Earphones zijn gemaakt van lichte en veerkrachtige materialen. Door de goede isolatie van de oordopjes krijgt de rest van je omgevingsgeluid geen kans meer. De kabel is gekruld wat zorgt voor extra flexibiliteit. Voor een kleine vijftig euro kun je ze in je eigen oren pluggen. Kopen kun je hier.


2. De draadloze geluidstoren Big Blue Media Tower

Onlangs heeft Brookstone de nieuwe Big Blue Media Tower gepresenteerd, een alles-in-één draadloos muzieksysteem. Deze verticale geluidstoren is de derde uitgave van de Big Blue Audio familie. Beleef geluiden en muziek zoals je die nog niet eerder hebt gehoord, ongeacht waar je zit.

De Big Blue Media Tower is bijna 1 meter hoog, maar door zijn strakke uitstraling past hij in elke hoek van de kamer. De speakers zijn zo gemaakt dat ze de ruimte kunnen vullen met de beste sounds. Brookstore beweert dat de driedimensionale geluiden het effect geven alsof je je in een concerthal bevindt. Het systeem is te bedienen met bijna al onze mobiele apparaten die beschikken over een Bluetooth-functie. Ook bevat de toren anologe ingangen, zodat hij kan worden aangesloten op apparaten die geen Bluetooth beschikken.

Vanaf 5 december ligt -ie in de winkels en zal zo’n 310 euro kosten. Zet hier je pre-order.


3. Draai je eigen plaat met de GGRP Folding Cardboard Phonograph

We geven toe, het concept is niet nieuw, maar de Folding Cardboard Phonograph van GGRP doet ons hartje wel sneller kloppen. Een uitvouwbare kartonnen plaat die op een magische wijze muziek op vinyl kan afspelen. Zo kun je letterlijk je eigen plaatje draaien.

De kartonnen envelop vouw je simpel open, vervolgens plaats je de plaat in het midden en door hem aan te sturen met een potlood word je gegarandeerd voor een paar minuten plezier. De trillingen gaan door de naald en worden versterkt door het materiaal van de cardboard. Net zoals bij een echte platenspeler kun je het geluid versnellen of langzamer laten gaan. Volgens GGRP is de cardboard in staat om 45 omwentelingen per minuut af te spelen. Bekijk vooral onderstaand filmpje als je het nog niet helemaal gelooft. Helaas ligt deze mooie low-tech platenspeler niet in de winkel en was het slechts een promotiemiddel. Of is er toch een mogelijkheid? Check de website van GGRP voor meer informatie.


Reageer op artikel:
Sunday Sound: 3 awesome audio gadgets
Sluiten