Substage
Substage 18 nov 2012

Sunday Sound: 3 awesome audio gadgets

Zondag is de dag waarop we in ons huispak blijven lopen, Studio Sport kijken, de krant lezen en rustig naar fijne platen luisteren. Vooral dit laatste waarderen wij enorm. Speciaal voor de audiofielen stelt de redactie van Substage ieder zondag drie toffe audio gadgets samen. Puur omdat het zondag is en we graag luisteren naar warme en heldere geluiden uit een goede headphone, speaker, docking station of ander geluidssysteem.

Als jij Substage.nl net zo leuk vindt als wij kun je ze hier liken:

1. MakerBot Mixtape, muziek op een old school cassettebandje

Lang geleden, toen het nog niet mogelijk was om je gehele muzieklijst in je broekzak mee te nemen, moesten we thuis een paar van onze favoriete nummers zorgvuldig op een cassettebandje zetten. Muziek haalde je van andere mixtapes of je maakte een opname van de radioshow. Zelfs een nummertje overslaan vergde geduld en precisie. Goed nieuws voor degenen die toch stiekem verlangen naar die old school dagen. De MakerBot Mixtape maakt het gemakkelijk om snel en efficiënt je eigen mixtape te maken. Plug hem met een USB in je computer, zet er een paar leuke sounds op en overhandig hem aan iemand die je dierbaar is.

De MakerBot Mixtape van 2GB koop je hier voor $39,99, inclusief een batterij die vier uur meegaat, een snoertje voor je koptelefoon en een USB-kabel.

2. Xbox Music gaat de strijd aan met iTunes en Spotify

Microsoft heeft onlangs Xbox Music gelanceerd, een nieuwe muziekdienst die de strijd aangaat met iTunes en Spotify. Ze bieden de liefhebber toegang tot de bibliotheek die over meer dan 30 miljoen liedjes en 70.000 muziekvideo’s zal beschikken. Microsoft maakt een slimme zet door verschillende functionaliteiten van muziekdiensten te combineren. Met Xbox Music is het mogelijk om radio te luisteren, muziek vanuit de cloud af te spelen, nummers vanaf een cd over te zetten en online losse liedjes aan te schaffen. Nu zijn daar nog verschillende diensten voor nodig.

Xbox Music is speciaal ontworpen voor het nieuwe Windows 8, maar is ook geschikt voor Xbox 360, tablets en smartphones. Het is mogelijk om gratis naar muziek te luisteren, maar dan word je wel gestoord met reclame tussendoor. Voor $9,99 per maand kun je een abonnement krijgen waarmee je nummers kunt opslaan en ongestoord kan genieten. Meld je hier gratis aan.

3. Bowers & Wilkins A5 & A7, twee muzieksystemen van wereldformaat

Bowers & Wilkins heeft twee nieuwe muzieksystemen geïntroduceerd genaamd A5 en A7. Dit gebeurde in navolging van de het succesvolle product Zeppelin Air. De muzieksystemen zijn draadloos aan te sturen, waardoor er geen knop aan te pas komt en het design is strakker dan ooit tevoren.

Muziek zal voortaan perfect te streamen zijn door Apple’s Airplay en is makkelijk te bedienen via je Iphone, Ipad of IPod. Beide producten zijn voorzien van de nieuwste audiotechnieken. Bowers & Wilkins beloven een draadloze hifibeleving met een groot gebruikersgemak. Het zijn twee luidsprekers met een strak design die in elke woonkamer hun plekje kunnen vinden. Net zoals voor de Zeppelin Air moet je ook voor deze twee juweeltjes flink in je buidel tasten. De A5 kost €499,- en de A7 €799,-. Een verkooppunt vind je hier.

Reageer op artikel:
Sunday Sound: 3 awesome audio gadgets
Sluiten