Deze griezelige app laat je precies zien wat de zon met je doet

Deze zomer hebben we behoorlijk wat zon gehad en hebben we daar natuurlijk uitgebreid van genoten aan het strand, in het park en natuurlijk met de wekelijkse barbecue. Maar hoewel de zon voor veel vreugde kan zorgen, is hij toch niet helemaal je beste vriend. Voor je huid kan hij namelijk behoorlijk schadelijk zijn en vaak heb je dat pas te laat door. De app Sunface laat je precies zien wat er met je huid gebeurt als je jezelf niet beschermt tegen de zon. We moeten zeggen dat wij in ieder geval voortaan braaf zonnebrandcrème smeren.

Jezelf invoeren in Sunface

Sunface is beschikbaar voor zowel Android als iOS en geeft je een griezelige blik in de toekomst. Als eerste moet je een selfie maken en indicators plaatsen op je ogen en mond. Vervolgens kies je de huidskleur uit, die het beste met je eigen huidskleur overeenkomt. Het is zo dat mensen met een lichtere huid sneller last krijgen van de zon, omdat deze minder melanine in hun huid hebben. Melanine is een organisch pigment, dat onder andere fungeert als een natuurlijke bescherming tegen de zon.

Sunface app gevaren zon

Griezelig toekomstbeeld

Nadat je je huidskleur hebt geselecteerd, krijg je een oudere (best creepy) versie van jezelf te zien. Deze versie heeft geen bescherming tegen de zon gebruikt en zit onder de rimpels en pigmentvlekken. Onderin kun je verschillende versies van jezelf kiezen van vijf jaar tot 25 jaar de toekomst. Wat het extra eng maakt is dat je toekomstbeeld ook nog eens beweegt en behoorlijk zielig kijkt. Af en toe maakt het zelfs een rare bijt bewegen en zie je dat je tanden er ook wat op achteruit zijn gegaan.

Zonnebank nog erger

Als echt wilt schrikken, is er ook een optie om een toekomstige versie van jezelf te zien de elke week naar de zonnebank is gegaan. Je ziet er dan nog wat rimpeliger uit en lijkt zelfs op een soort heks uit een tekenfilm. Gelukkig kun je ook bekijken hoe je eruit zou zien als je jezelf wel had beschermd tegen de zon. Dat is natuurlijk een veel frisser beeld en je lijkt spontaan ook een stuk gelukkiger.

Sunface app

Zon en huidkanker

Natuurlijk is een mooie huid ook weer niet alles, maar het gevaar van de zon is niet alleen dat je rimpels en vlekken krijgt. Het risico op bijvoorbeeld huidkanker stijgt ook door onbeschermd de zon in te gaan. In de app krijg je verder nog advies over hoe je jezelf kunt beschermen en hoe je je huid kunt checken voor tekenen van huidkanker.

Onder andere zonnebrillen kunnen je al op weg helpen om de diabolische zon te slim af te zijn. Als je voor de Zungle zonnebril gaat, krijg je er meteen ook nog wat smart-functies bij. Zo is de zonnebril ook een speaker en kun je babbelen met Siri of Google Assistant.

Lifehacker

Reageer op artikel:
Deze griezelige app laat je precies zien wat de zon met je doet
Sluiten