Kiara Angelino
Kiara Angelino Home 6 mei 2017

Sunrise Smart Pillow: een betere nachtrust heb je nog nooit gehad

Het belang van goede nachtrust wordt nog weleens onderschat. Terwijl een gebrek hieraan toch écht gevolgen kan hebben voor je gezondheid. Daarom bestaat er zoiets moois als de Sunrise Smart Pillow om ons een comfortabele nachtrust te geven.

Dit kussen is de vervanger van onze wekker. Hij kan ons wakker maken doormiddel van muziek en licht. Met dit slimme kussen kun je gedag zeggen tegen een slechte nachtrust. Niets is namelijk comfortabeler dan op een natuurlijke manier wakker te worden.

Wakker worden

Sunrise Smart Pillow heeft verschillende functies die je bij geen ander kussen of apparaat tegenkomt. Dit is dus een alles-in-één kussen. In de ochtend heeft het kussen een zonsopgangfunctie. De lichten in het kussen passen zich aan het licht die in de ochtend binnenvalt aan. Eerst zijn de lichten rood en langzamerhand worden ze oranje. Daarna begint je muziek af te spelen, zodat je écht wakker wordt.

Sunrise Smart Pillow

Zonsopgang

Iedereen heeft een eigen slaapritme. Het kussen detecteert dit ritme en maakt je op basis daarvan wakker. De zonsopgangfunctie zal beginnen wanneer je in een lichte slaap bevindt. De zonsopgangfunctie gaat aan wanneer je licht slaapt. Hierdoor word je rustgevender wakker. De functie kan ook vijftien minuten voordat je alarm afgaat starten.

Blauw licht

Energie in de ochtend of na de lunch halen kan ook met dit kussen. Uit onderzoek blijkt dat wanneer je vijftien tot dertig minuten wordt blootgesteld aan blauw licht, het positieve effecten heeft. Het verbetert je productiviteit, alertheid en nachtrust. Dit is dus een perfecte functie wanneer je een drukke dag hebt.

Sunrise Smart Pillow

Welke functies heeft het kussen nog meer?

Het kussen kan meer dan alleen verlichting afgeven en je wakker maken. Hij heeft geluidstromen, zoals die van een ventilator. Het slimme kussen kan ook geluiden van buitenaf dempen. Daarnaast zijn er ademhalingsoefeningen voor als je in slaap wilt vallen of net pas wakker bent geworden. In totaal zijn er achttien functies.

Sunrise Pillow-app

In de speciale app kun je zien hoe goed je hebt geslapen. Dit wordt aangeduid met de zogenoemde ‘Sleep Score’. In de app kun je ook zien wat voor effect late nachten, alcohol en oefeningen op je nachtrust hebben gehad.

Sunrise Smart Pillow

Er zijn twee soorten kussens waar je uit kunt kiezen. Je hebt de Contour Mastermind die extra comfortabel is en de bloedstroom naar je hersenen verhoogd. En je hebt de Classic Comfort die op een klassiek kussen lijkt. De prijzen beginnen vanaf 199 dollar. Ben jij opzoek naar nog meer comfortabele kussens. Check hier de Ostrich Pillow.

Reageer op artikel:
Sunrise Smart Pillow: een betere nachtrust heb je nog nooit gehad
Sluiten