Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 28 dec 2018

Deze Super Mario 64-fan remake oogt fantastisch

Op de Nintendo Switch zijn vandaag de dag heel wat games te vinden die eerst op een andere spelcomputer zijn verschenen. Met name een hoop titels die eerst op de Wii U zijn verschenen vinden op de Nintendo Switch een tweede leven. Ook zijn er wat remakes te vinden van echte klassiekers en zijn er geruchten dat er een remaster aankomt van The Legend of Zelda: Skyward Sword, die oorspronkelijk op de Wii verscheen. Dat is tof, maar een remake van de absolute klassieker Super Mario 64 zou pas echt top zijn. De kans daarop is klein en daarom besloot een fan de game zelf van een nieuw likje verf te voorzien. Het resultaat mag er absoluut zijn.

De Super Mario 64 Remake

De Super Maerio 64 Remake is gemaakt door de Youtuber NimSony, die in het verleden wel vaker zich heeft laten inspireren door de oude Mario-games voor bijvoorbeeld VR-projecten. Zijn meest recente project is echter van een ander niveau en laat het klassieker Super Mario 64 zien op een manier zoals je dat nog niet eerder hebt gezien. Bekijk het resultaat hieronder.

En het leuke van dit alles is dat je het ook zelf kunt proberen. Op zijn website zijn zijn verschillende fanprojecten te downloaden. Daarbij benadrukt hij dat het een echt fanproject is en dat Nintendo er niks mee heeft te maken. Zo heeft hij alle assets van de grond af aan opgebouwd.

Het is wel aan te raden dat snel te doen. Nintendo heeft er namelijk een handje van in te grijpen bij dit soort projecten. In het verleden werd het bijvoorbeeld een groep gamers verboden om een vertaalde versie van Mother 3 uit te brengen en zijn ook vele andere assets die te koppelen waren aan Nintendo-producten uit de lucht gehaald. Dus wees er bij voordat het te laat is.

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier de overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Deze Super Mario 64-fan remake oogt fantastisch
Sluiten