Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 12 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Super Mario 64 Online: nostalgische multiplayer chaos voor 24 spelers

Super Mario 64 is 21 jaar later nog steeds een topgame. Modders hebben er nu een schepje bovenop gedaan. Super Mario 64 Online biedt online multiplayer voor maar liefst 24 spelers. Heerlijke chaos gegarandeerd!

Super Mario 64 online: online multiplayer chaos met 24 spelers

Sommige games staan zelfs na decennia nog als een huis, waar andere titels gedateerd aanvoelen. Super Mario 64 is een goed voorbeeld van zo’n retro-game die nog steeds uitermate verslavend is. En dat terwijl het niet een 2D-platformer is, een genre dat toch net wat minder aangetast wordt door de tand des tijds.

Het spelletje is ondertussen alweer 21 jaar oud. Tijd voor een feestje dus. Een nieuw fan-project heeft de game nieuw leven ingeblazen met een bizarre mod voor je pc. Je kunt nu een speciale versie van Super Mario 64 downloaden, waarin je met 24 spelers het verhaal kunt doorspelen. Voor de duidelijkheid: normaal kun je enkel in je eentje de kleurrijke levels doorploeteren.

Super Mario 64 online multiplayer

Super Mario 64 Online is gemaakt door de modders Melonspeedruns, Marshivolt en Kaze Emanuar. Je hebt een emulator nodig om het spel aan de praat te krijgen, maar dan heb je ook wat. Het resultaat is namelijk een plezierige chaos. Elk personage heeft weer zijn eigen specialiteiten.

Het maakt de game een stuk makkelijker, gezien er opeens per speler een stuk minder vijanden zijn. Toch is de kans dat je daadwerkelijk de levels uitspeelt zeer klein. Al snel ben je bezig met elkaar oppakken, random gevechten en andere ongein. Waarom heeft Nintendo dit nooit zelf gedaan?

In die vraag zit ook meteen het grootste probleem van dit project. Super Mario 64 is namelijk allesbehalve legaal, al helemaal als je niet zelf het origineel in je bezit hebt. Bovendien is Nintendo absoluut geen fan van dit soort projecten. De Japanse fabrikant was in de afgelopen jaren geregeld de partypooper. Oftewel: links en rechts moeten creatieve fans noodgedwongen hun creaties offline halen.

Ach, de droom van dit soort modders zal altijd voortleven. Het internet staat bekend om zijn uithoeken, dus de wens om met zijn allen op de computer deze nostalgie opnieuw te ervaren zal altijd vervuld blijven worden.

Ondertussen zwengelen we nog maar een keer Mario Party aan, een spel waarin je wel honderd procent legaal als een kip zonder kop kunt rondrennen. Overigens is Nintendo ook niet altijd even netjes geweest. Wist je dat het Japanse bedrijf sekshotels runde?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Super Mario 64 Online: nostalgische multiplayer chaos voor 24 spelers
Sluiten