Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 6 feb 2019

Super Mario Bros 2 straks speelbaar op de Nintendo Switch

Sinds een paar maanden moet je betalen om online te gamen op de Nintendo Switch. Via een betaald abonnement krijg je dan toegang tot de Nintendo Switch Online-service. Als een soort van goedmakertje, krijg je met die service ook toegang tot een online bibliotheek met verschillende games die op de NES zijn uitgekomen. Inmiddels zijn er al heel wat games beschikbaar en binnenkort komen daar twee klassiekers bij. Onder andere Super Mario Bros 2 verschijnt er op.

Super Mario Bros 2 naar de Nintendo Switch

Naast Super Mario Bros 2 krijg je ook toegang tot Kirby’s Adventure. Super Mario Bros 2 is een ietwat vreemde game in de serie. In Japan was het een hele andere game, maar toen de game werd overgezet naar het Westen, werden de helden uit het Mario-universum aan de game toegevoegd. Naast Mario kun je ook aan de slag met Luigi, Princes Peach en Toad. Elk personage heeft zijn eigen specifieke vaardigheid waarbij hij of zij de levels kan voltooien. Het is alleen niet mogelijk om de game met meerdere spelers te spelen, dus het is echt een game voor in je eentje.

Super Mario Bros 2

De tweede game is Kirby’s Adventure. Ook dit is een absolute klassieker, die in 1993 uitkwam. Een beetje gek jaar, omdat de Super Nintendo toen ook al beschikbaar was. Daardoor is het een game die niet door iedereen is ontdekt, maar uiteindelijk kreeg de game een paar jaar geleden een tweede kans op de Nintendo 3DS. In Kirby’s Adventure ga je aan de slag met Kirby door een vrolijke wereld en kun je onderweg de verschillende vijanden die je tegenkomt opzuigen. Vervolgens is het mogelijk om de krachten van die vijanden te absorberen en zelf te gebruiken.

Beide games zullen op 13 februari worden toegevoegd aan de bibliotheek aan NES games op de Nintendo Switch Online-service. Wil je meer lezen over de Nintendo Switch? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Super Mario Bros 2 straks speelbaar op de Nintendo Switch
Sluiten