Sam Dille
Sam Dille Gaming 24 nov 2020

Duurste game ooit: Super Mario Bros 3 verkocht voor recordbedrag

Als je denkt dat de prijzen van hedendaagse games hoog zijn, dan moet je deze Mario game eens checken. Afgelopen vrijdag heeft Heritage Auctions de duurste game ooit verkocht tijdens een veilig. Lees hier hoeveel het spel opgebracht heeft.

Super Mario Bros 3 heeft de titel te pakken voor duurste game ooit. Het verzegelde exemplaar van het spel werd afgelopen vrijdag tijdens een veiling verkocht voor maar liefst 156.000 dollar. Het bieden startte op 62.000 euro, maar er werd al snel overboden door twintig bieders. Hierdoor heeft het spel ruimschoots het oude record, van Super Mario Bros, verbroken. Dit oude record stond namelijk op een bedrag van 114.000 dollar en werd afgelopen juli verkocht.

De duurste game ooit

Volgens de veiler van de duurste game, Heritage Auctions, zijn er verschillende redenen voor deze recordhoogte. Allereerst was de verpakking van het spel erg zeldzaam. Het woord ‘Bros’ staat op deze verpakking linksboven, op de hand van Mario. Dit vonden de makers niet mooi en besloten later het woord rechts neer te zetten.

Super Mario Bros 3
De game waar het om gaat heeft een bijzonder verpakking… (Afbeelding: Heritage Auctions / Heritage Auctions)

Niet alleen de verpakking zorgde voor een hoge waarde, ook de staat waarin het spel zelf verkeerde was erg zeldzaam. Een groot Amerikaans bedrijf in game-beoordelingen, Watagames, beoordeelde het spel met een 9,2. Dit cijfer was gebaseerd op de staat van de game en de verpakking. Eerdere geveilde varianten van dezelfde game kregen een lagere rating. Deze exemplaren werden dan ook voor een lagere prijs verkocht, dan deze duurste game. Afgelopen juli is hetzelfde spel verkocht voor slechts 38.400 dollar.

Ook Pokémon verbrak een record

Niet alleen Super Mario Bros 3 was een recordbreker bij de veiling van afgelopen vrijdag. Ook de verzegelde versie van Pokémon Red had een record verbroken. Met een verkoopprijs van 84.000 dollar is dit exemplaar de duurste Pokémon-game ooit. Heritage Auctions heeft nog niet laten weten of ook deze game iets zeldzaams had. Zeldzaam of niet: het spel is in ieder geval niet normaal duur.

Een record voor iPhone

Ook in de smartphonewereld worden er records verbroken. Lees hier over de iPhone die 11 records verbroken heeft.

Reageer op artikel:
Duurste game ooit: Super Mario Bros 3 verkocht voor recordbedrag
Sluiten