De Super Mario Bros.-animatiefilm komt pas in 2022

Lange tijd had Nintendo het beleid dat zij hun games enkel en alleen op hun eigen platformen zouden uitgeven en dat daarom heen ook niks anders werd gedaan. De laatste jaren is dat veranderd. Nintendo brengt nu regelmatig games uit op de smartphone, heeft plannen om een speciaal themapark te bouwen binnen de muren van Universal en ook is de kans aanwezig dat je straks een animatie van Zelda op Netflix gaat zien. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt er ook nog gewerkt aan een Super Mario Bros.-animatiefilm. En deze zou in 2022 in de bioscoop gaan draaien.

Super Mario Bros. naar het witte doek

Dat is althans wat Chris Meledandri beweert. Hij is de oprichter van Illumination en die ken je weer van films Verschrikkelijke Ikke en The Minions. In een interview met Variety bevestigt hij dat de film in productie is en dat het bovendien een prioriteitsproject is. Bovendien zou de geestelijke vader van Mario, Shigeru Miyamoto, zich actief bemoeien met de film. Dat betekent overigens niet dat de film daadwerkelijk goed wordt, maar hopelijk wordt het niet zo’n ramp als de live-action versie uit 1993. Of de animatieserie uit diezelfde periode.

Super Mario Odyssey Screenshots 7

Buiten het feit dat de film in de maak is en dat Miyamoto zich er mee bemoeit, weten we er eigenlijk niks van. Qua verhaal is er zodoende ook niks duidelijk. In eerste instantie kun je je eigenlijk geen verhaal voorstellen bij zoiets als het Mario-universum, behalve dat de prinses wordt ontvoerd door Bowser. Echter hebben we inmiddels heel wat RPG’s voorgeschoteld gekregen die veel meer verhaal bieden.

2022 is echter nog vier jaar van ons verwijderd, dus voorlopig zullen we er nog niks van zien en is het te hopen dat de Zelda-animatiereeks een stuk sneller komt. Wil je meer lezen over gaming? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
De Super Mario Bros.-animatiefilm komt pas in 2022
Sluiten