Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 mrt 2020

Super Mario krijgt zijn eigen LEGO-set, die anders is dan anderen

Van de week was er al een teaser en nu is het officieel aangekondigd: er komt een samenwerking tussen Nintendo en LEGO. Maar het resultaat is wel anders dan dat je zou denken.

Nu heeft LEGO wel wat ervaring met een samenwerking aangaan met games. Zo kun je bijvoorbeeld met Minecraft op de traditionele LEGO-manier dingen namaken. Maar met Super Mario gaat het net wat anders te werk.

LEGO ontmoet Super Mario

Want de LEGO Super Mario set is een interactieve ervaring, met unieke bouwstukken en personages. Je bouwt op een LEGO-achtige manier een level na en kan dan met een Mario-poppetje daar in rondlopen. En dat poppetje is wellicht het meest interessante van deze set. Om alvast een idee te krijgen van wat je kunt verwachten, hebben we de onderstaande trailer.

Zoals je ziet is het Super Mario-personage anders dan dat je van een LEGO-personage verwacht. Persoonlijk vind ik hem er vreselijk uit zien, omdat hij gewoon lomp groot is vergelijking met de rest van het bouwsel, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Wel lijkt deze LEGO Mario beschikken over wat interessante techniek. Voordat je met hem rondloopt, bouw je eerst een soort hindernisbaan met diverse obstakels. Vervolgens is het tijd om Mario te lanceren uit de welbekende warppipe en moet je binnen een bepaalde tijdslimiet het parkoers afleggen.

LEGO Super Mario
Wat een feest (Afbeelding: Nintendo)

Terwijl je dat doet, kunnen de verschillende obstakels er voor zorgen dat je je leven verliest of juist muntjes verdient. Het doel is om uiteindelijk het einde van het level te halen en daar op de welbekende stok te springen. Alles lijkt met Bluetooth met elkaar in verbinding te staan, maar om eerlijk te zijn heeft zowel Nintendo als LEGO niet veel informatie gegeven, waardoor we vooral onze fantasie moeten gebruiken om te begrijpen wat er mogelijk is. Het is nog niet bekend wanneer deze set verschijnt en hoeveel hij dan gaat kosten. Wil je meer lezen over LEGO? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Super Mario krijgt zijn eigen LEGO-set, die anders is dan anderen
Sluiten