Super Mario LEGO sets verschijnen deze zomer

Een tijdje geleden werden ze al aangekondigd: de Super Mario LEGO-sets. Toen was al duidelijk dat dit sets zouden gaan worden die net wat anders zijn. En nu weten we wanneer we ze kunnen verwachten.

Via een persbericht heeft de LEGO-groep laten weten dat de sets nu te pre-orderen zijn (nog niet in de Nederlandse shop overigens) en dat je er dan op 1 augustus mee aan de slag kunt gaan. Dus net op het moment dat we in de volle zomer zitten en de mussen waarschijnlijk van het dak afvallen.

De Super Mario LEGO-sets komen er aan

Naast het feit dat er een datum is genoemd voor de Super Mario LEGO, is ook duidelijk geworden dat het een complete lijn gaat zijn. Daarbij moet je als gebruiker de zogenaamde Mario Starter Course halen. Daarin zit het interactieve Mario-poppetje waarmee je verschillende ‘levels’ kunt doorlopen en terwijl je dat doet kun je muntjes verzamelen en vijanden verslaan. Maar er zijn ook uitbreidingen, waarmee je in totaal tot zeven zogenaamde action bricks kunt halen, waarbij elk steentje een bepaalde interactie met het Mario-personage aan gaat.

Super Mario LEGO
De Piranha Plant Power Slide Expansion Set (Afbeelding: LEGO)

Met de verschillende pakketten kunnen kinderen vanaf zes jaar de Super Mario LEGO sets gebruiken om hun eigen levels te bouwen en diverse interactieve ervaringen te beleven. Er gaan uiteindelijk een aantal verschillende uitbreidingen komen, waarbij er vandaag een paar zijn onthuld. Het gaat daarbij om sets als de Piranha Plant Power Slide Expansion Set en de Bowser’s Castle Boss Battle Expansion Set. Met deze sets heb je uiteindelijk meer mogelijkheden om je eigen levels te maken. De sets worden ook ondersteund met de gratis LEGO Super Mario app, die bijhoudt hoe je het qua score allemaal doet en geeft je digitale bouwinstructies, waardoor alles een stuk makkelijker is.

Super Mario LEGO
De Bowser’s Castle Boss Battle Expansion Set (Afbeelding: LEGO)

De basisset van Super Mario LEGO gaat 59,99 euro kosten. De Piranha Plant-set kost 29,99 euro en de Bowser-set gaat zelfs voor 99,99 euro over de toonbank. Wil je meer lezen over LEGO? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Super Mario LEGO sets verschijnen deze zomer
Sluiten