Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 16 mei 2019

Super Mario Maker 2 krijgt uitgebreide singleplayermodus

Deze week hield Nintendo een nieuwe aflevering van hun Nintendo Direct. Daarin draaide het deze keer volledig om de game Super Mario Maker 2. Net als bij het eerste deel krijg je in deze game de mogelijkheid om je eigen levels te maken en die te delen met de wereld. Maar er is veel meer dan dat. Zo liet Nintendo weten dat de game straks een uitgebreide singleplayermodus krijgt, die ideaal is om kennis te maken met de game.

Een singleplayer-avontuur in Super Mario Maker 2

Volgens Nintendo kun je in Super Mario Maker 2 de Story Mode volledig in de offline modus beleven. Hierin gaat Mario op avontuur op het kasteel van Princess Peach weer op te bouwen. Maar om daar genoeg geld voor bij elkaar te verzamelen, moet hij de wijde wereld in trekken en onderweg Coins verzamelen. Deze verdien je door opdrachten te voltooien die worden aan geprijsd op het zogenaamde bulletin board. Lukt het je om de levels te voltooien, dan verdien je Coins en ga je verder. Er zijn meer dan 100 levels die Nintendo voor je gemaakt heeft en men hoopt dat de spelers zich hierdoor geïnspireerd voelen om zelf te gaan bouwen.

Super Mario Maker 2

Naast de verschillende course themes van het eerste deel van Super Mario Maker die terugkomen, zijn er ook courses die gebruik maken van de Desert, Snow, Forest en Sky-themas. Deze zijn voorzien van muziek van Koji Kondo, die al lang muziek maakt voor de Mario-reeks. En daarnaast heb je natuurlijk een berg aan mogelijkheden wanneer het neerkomt op het maken van je eigen level. De onderstaande video is de volledige Nintendo Direct en laat zien wat je straks allemaal in Super Mario Maker 2 kunt verwachten.

Erg lang hoef je overigens niet te wachten op Super Mario Maker 2. De game is al vanaf 28 juni te koop en verschijnt exclusief op de Nintendo Switch. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Super Mario Maker 2 krijgt uitgebreide singleplayermodus
Sluiten