De cijfers liegen er niet om: Super Mario Odyssey lijkt nu al een succes

Vorige week kwam hij uit: Super Mario Odyssey. Een absolute dijk van een game. Iets dat je onder andere in onze uitgebreide review kunt lezen. Het is een game waar de vrolijkheid vanaf spat en waar je eigenlijk een Switch voor in huis zou moeten halen.

Grote cijfers voor Nintendo Switch

Gelukkig zijn er al heel wat gamers blij met de Nintendo Switch. En mede dat heeft er voor gezorgd dat de game zo over de toonbank vliegt. Volgens Nintendo is de game nu al zo’n twee miljoen keer verkocht. Dat laat het bedrijf weten in de presentatie van zijn halfjaarcijfers. Harde cijfers om dat gewicht te geven aan dit bericht heeft het bedrijf echter nog niet.

Wel weten we dat er inmiddels zo’n zeven miljoen Switch-exemplaren zijn verkocht. Daarmee zit het bedrijf al op de helft van de hoeveelheid Wii U’s die uiteindelijk over de toonbank gingen. Het bedrijf heeft echter nog altijd moeite om aan de vraag te voldoen. Je ziet de Switch steeds vaker in de winkel liggen, maar met name in Japan is de vraag nog altijd hoger dan het aanbod.

Nintendo Switch Games - De beste keuzes in mei 2018

Ook de Nintendo 2- en 3DS gaan hard

Als we dan toch met cijfers gaan strooien, dan is het leuk om te weten dat er inmiddels twee miljoen exemplaren van de SNES Mini zijn verkocht en dat er wereldwijd bijna 70 miljoen verschillende soorten Nintendo 2- en 3DS-en zijn verkocht. Cijfers waar je als Nintendo toch wel vrolijk van kan worden. Zeker na de moeilijke tijd van de Wii U waarin ze zaten.

Tegelijkertijd heeft het bedrijf ook nog een lange weg te gaan om aan het succes van de Wii te tippen. De onderstaande grafiek geeft wat dat betreft een goed inzicht.

Super Mario Odyssey is pas het begin

Wat daar wel voor Nintendo spreekt is dat de Wii het van zijn eerste hype met Wii Sports moest hebben en de Switch met games als Super Mario Odyssey en heel wat games voor 2018 het gevoel geeft dat het beste nog moet komen.

Benieuwd naar wat wij van Super Mario Odessey vinden? Check dan hier onze uitgebreide review van de game. Een tipje van de sluier: wij zijn fan.

Reageer op artikel:
De cijfers liegen er niet om: Super Mario Odyssey lijkt nu al een succes
Sluiten