Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 17 dec 2016

Word met deze Super Mario Run tips en tricks de koning van de game

Eindelijk (en precies zoals van tevoren aangekondigd) is Super Mario Run te downloaden en te spelen. Dat doe je trouwens op deze manier. Maar hoe haal jij het meeste uit de game? Dat laten wij je met deze Super Mario Run tips en tricks weten!

Nogmaals, je hebt drie modi. Met ‘Wereldreis’ moet je (net zoals vroeger) levels uitspelen om Peach te redden. Bij ‘Toad-race’ kun je online tegen vrienden of willekeurige mensen spelen. Tot slot is er ‘Mijn Koninkrijk’. Je verdient met de andere twee spelmodi muntjes en Toads en kunt in deze spelmodus met die beloningen een eigen koninkrijk bouwen. We beginnen met de Wereldreis.

De Wereldreis

De Wereldreis-modus is wat je van Mario bent gewend. Je moet levels uitspelen om het vervolgens tegen Bowser op te nemen en Peach te redden. Uiteraard ga je niet enkel voor het snel uitspelen van de levels, maar ook voor een hoge score.

Probeer de levels eerst uit

Onze eerste tip is om levels eerst een keer te doorlopen zonder voor een hoge score te gaan. Leer het level kennen zodat je weet waar je extra muntjes kunt vinden. Hier is een zekere behendigheid voor nodig. Even oefenen met hoe lang je moet drukken en op welke momenten om Mario op de perfecte plekken te krijgen dus!

Let op die pijltjes

Let daarbij op de pijltjes. Je ziet af en toe pijltjes in het scherm verschijnen. Volg je deze, dan unlock je verborgen muntjes. Ook kom je vaak dan op hogere plekken in het spel terecht waar nóg meer muntjes (en dus punten) zijn te verdienen.

Afgaan is niet verkeerd

Wil je het level nog éxtra verkennen? Laat je dan een keer afgaan. Je kunt jezelf helemaal terug naar het begin laten gaan en wederom checken waar extra muntjes zijn te verdienen. Let daarbij op je tijd! Je hebt namelijk per level beperkt de tijd. Doe je er te langzaam over, dan ben je af!

Oefening baart kunst

Het springen is even wennen. Mario ontwijkt automatisch kleine obstakels. Wil je op een vijand springen of hoger springen voor muntjes? Tik dan niet, maar houdt het scherm langer ingedrukt.

Wat goed is om te weten, is dat je in de lucht nog verder kunt suizen door na het springen nog een keer op het scherm te drukken. Dat kan net het verschil maken tussen in de afgrond vallen, of een landing op het volgende stukje land maken!

Jump jump jump

Er zijn nog meer springmogelijkheden. Door perfect te timen kun jij tegen obstakels springen. Zo kun jij bijvoorbeeld bovenop bepaalde dingen komen om meer muntjes te scoren. Soms kom je meerdere blokken tegelijk tegen waar je muntjes uit kunt laten komen. Met perfecte timing kun je ze met één sprong allebei raken!

Je kunt ook springen en dan in de lucht naar links swipen. Dan val je recht naar beneden. Kan handig zijn.

Bovenin de vlag hangen?

Ben jij uiteindelijk bij de vlag terechtgekomen? Dan wil jij uiteraard helemaal bovenin landen. Dat doe je door op het hoogste punt te gaan suizen. Je weet wel, dat je na de sprong nog een keer op het scherm drukt.

Take your time

Pauzeer af en toe even. Soms krijg je van die blokken te zien waarop je kunt wachten. Je kunt dan even checken wat de beste route is voor jou.

Ga voor kleur

Ga voor de gekleurde muntjes. Je kunt er per spel vijf verdienen. Daar krijg je meer punten voor. Daarbij is het ook zo dat ze van kleur veranderen als je ze allemaal in één keer haalt. Nog meer punten verdienen, check!

Versla je vijanden

Aan het eind krijg je trouwens te zien welke vijanden je hebt verslagen. Ook zie je daar een aantal punten bij. Hoe meer je er verslaat, hoe meer punten je krijgt. Heb je het gehele puntenaantal gehaald, dan ga je naar een hoger level en krijg je meer punten als je een vijand doodt.

Bowser verslaan

In het laatste level van elke wereld moet je het tegen Bowser opnemen. Dat is je natuurlijk bekend. Het is goed om dan in ieder geval één paddenstoel te hebben genomen. Zo ben je groot en kun je je een fout veroorloven. Per wereld moet je vaak iets uitvoeren. Zo moet je in de eerste op een bijl springen om de brug te laten instorten. Dat spreekt voor zich.

Maak een account aan

Maak trouwens even een Nintendo-account aan. Dat kan in het begin. Ook kun je dit achteraf nog doen door in het beginscherm rechtsboven op ‘Koppelen’ te drukken. Vervolgens kun je een bestaand account koppelen of een nieuwe aanmaken.

Vergeet ook in het beginscherm je cadeau niet te checken. Hier vind je allerlei beloningen, zoals racetickets.

Toad-race

Je speelt met Toad-race voor Toads. Je hebt vijf verschillende kleuren nodig om jouw rijk te bouwen. Speel dus niet telkens voor dezelfde!

Know yourself

Let op tegen wie je speelt. De ene is beter in het spel dan de ander (lees jij). Wanneer jij verliest, verlies je daadwerkelijk toads. Dat is natuurlijk zonde.

Ook hier is springen het devies

Het is bij dit onderdeel belangrijk dat je voor munten gaat én voor toffe jumps. Je hebt het al door: jumpen is de sleutel. Maak zoveel mogelijk toffe combo’s. Door de jumps met het pakken van munten te combineren raakt de muntenjachtmeter vol. Dan kun je veel munten behalen en je tegenstander verslaan.

Imponeer Toads

Je krijgt dus niet enkel punten voor de munten die je pakt. Ook word je door Toads gescoord. Hoe meer toffe combo jumps je maakt, hoe meer punten je van ze krijgt. De overwinning is dan vast en zeker voor jou.

Bouwen aan je rijk

Zo, je hebt nu Toads in de wacht gesleept en kunt aan je rijk gaan bouwen. Dit wordt als je dit voor het eerst doet goed uitgelegd. Wat we je aanraden is je te focussen op het bouwen van huizen. Zo unlock je de drie personages, Luigi, Yoshi en Toadette!

Speel het bonusspel

Er is trouwens ook een bonusspel. Bouw een huisje en dan kun je elke acht uur dit spel spelen. Een aanrader, want je kunt hier munten en toads mee verdienen!

Dat waren de Super Mario Run tips en tricks wel

Oké, wij zijn wel klaar met die Super Mario Run tips en tricks. Jij ook? Ga dan lekker gamen! Dat kan nog niet op de Nintendo Switch helaas, maar die komt er ook gauw aan.

Reageer op artikel:
Word met deze Super Mario Run tips en tricks de koning van de game
Sluiten