Jelle van Es
Jelle van Es Pop-Culture 13 aug 2019

Super Mario: zo ziet je favoriete loodgieter eruit zonder snor

Super Mario is zonder twijfel het bekendste personage in de wereld van games. Sinds zijn avontuur op de NES is hij niet meer weg te denken in de catalogus van Nintendo. En op elke spelcomputer van het bedrijf zien we wel één of meerdere avonturen met de voormalige loodgieter in de hoofdrol. Daarbij heeft hij een welbekend rood shirt aan, met daarover een tuinbroek. Hij draagt verder een pet met de letter M er op en heeft een mooie, dikke snor. Maar wat nou als je dat laatste weghaalt? Hoe zit Mario er dan uit?

Super Mario zonder snor

Met die vraag zat Youtuber ProfasiaGaming. En hij besloot tegelijkertijd ook antwoord te geven op die vraag. Hij ging in Super Mario Odyssey, het laatste grote avontuur van Super Mario, aan de slag met een speciale mod die er voor zorgt dat de welbekende snor wordt weggeschoren. Het resultaat daarvan zie je in de onderstaande video, waar de Youtuber het begin van de game zonder snor is gaan spelen.

In eerste instantie is het natuurlijk heel erg raar dat de snor ontbreekt, maar het effect is niet het voer van nachtmerries als dat ik van te voren had verwacht. Het is best wel oké. Dat komt met name omdat de mod gewoon goed werkt. Het lijkt inderdaad net alsof Super Mario zijn snor heeft afgeschoren. Het stukje huid dat onder zijn snor, oogt zeer natuurlijk en zorgt er voor dat de beste man er gelijk heel wat jonger uit ziet.

Toch heb ik Super Mario liever met snor. Ondanks een dikke snor zoals dat hij heeft niet meer zo hip is als dat het in de jaren tachtig was, hoort het gewoon bij het personage. Mocht je zelf met de mod aan de slag willen gaan, dan kun je hier terecht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Super Mario: zo ziet je favoriete loodgieter eruit zonder snor
Sluiten