Sam Dille
Sam Dille Games 7 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Mario-fans opgelet: zo kun je virtueel door Super Nintendo World lopen

Goed nieuw voor Nintendo-fans: je kunt Super Nintendo World bezoeken vanuit je luie stoel. Helemaal corona-proof en gratis. Via de website kun virtueel door het park te lopen. Het enige wat je nodig hebt is een goede internetverbinding.

In tijden van een pandemie is het vrijwel onmogelijk om naar Japan te reizen. Hierdoor missen we tot onze grote teleurstelling de opening van Japan’s Super Nintendo World. Toch is er wel een mogelijkheid om het themapark te bezoeken, zonder daar een stap uit de deur voor te hoeven zetten. Je kan namelijk digitaal door het park lopen op de website van het themapark. Laten we eens gaan kijken hoe dat eruit ziet.

Scroll virtueel door Super Nintendo World

De virtuele rondleiding wordt natuurlijk nooit zo indrukwekkend als het echte werk, maar de interactieve kaart biedt een goed alternatief. Op de website kunnen bezoekers door het park navigeren en verschillende attracties bekijken, zoals de Mario Kart Koopa’s Challenge en een Yoshi-ride. Die laatste heeft de naam: Yoshi’s Adventure. Alles wordt in 3D weergegeven. Je kan zelfs bekijken wat voor eet -en cadeauwinkels er in het attractiepark te vinden zijn.

Bekijk hieronder de hele kaart:

Super Nintendo World plattegrond
De virtuele kaart van Super Nintendo World. (Afbeelding: Nintendo)

Eet -en winkelmogelijkheden

Nintendo liet vorig jaar al meer weten over eet -en winkelmogelijkheden in Super Nintendo World, maar er zijn nu veel meer foto’s beschikbaar. Zo kun je deze burger met een Mario-hoedje kopen. Er is ook een champignon-pizzabowl met een deegkapje en een tiramisu met een vraagtekenblok. Het is een themapark, dus je kunt natuurlijk ook popcornemmers met souvenirs kopen. Dit kan zowel in een Mario Kart als Superstar uitvoering.

Super Nintendo World burger
Een Mario-burger compleet met pet. (Afbeelding: Nintendo)

Naast alle te gekke attracties en winkels valt er nog veel meer te doen in Super Nintendo World. Bezoekers kunnen ook Mario, Luigi, Princess Peach en Toads virtueel ontmoeten. Daarnaast kun je Power Up Bands aanschaffen die verbonden zijn met een smartphone-app. Over deze bandjes is nog niet veel bekend, maar ze zorgen ‘sowieso voor meer plezier’, aldus Nintendo.

Super Nintendo World

Super Nintendo World is een groot attractiepark dat geheel in het teken staat van Nintendo, en vooral Super Mario. Het park zou oorspronkelijk openen tijdens de olympische spelen in Tokyo. Dit kon door Corona helaas niet doorgaan. We hebben gelukkig al wel van een paar teasers kunnen genieten. Laten we dus maar hopen dat we snel naar Japan kunnen om het park in het echt te bezoeken.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!